ETH koers daalt 7% – bekende crypto dipt onder $3360 weerstand niveau, wat gaat ethereum doen?

De koers van Ethereum (ETH) worstelt om boven de kritieke weerstand van $3.360 uit te komen, met indicaties voor mogelijke extra dalingen onder $3.300 en $3.250. ETH bevindt zich momenteel onder zowel de $3.350 als het 100-uurs gemiddelde, wat de weerstand nabij $3.350 en $3.360 bevestigt.

Indien Ethereum sluit onder de supportzone van $3.200, versterkt dit de kans op verdere afname. Dit roept de vraag op naar de toekomstige richting van Ethereum. Deze situatie benadrukt het belang van voortdurende marktanalyse en strategische planning voor investeerders in de cryptocurrency-sector.

Koersanalyse Ethereum

Na onlangs onder het niveau van $3.300 te zijn gedoken, lieten de bulls van Ethereum (ETH) zich zien, met ETH die een dieptepunt bereikte op $3.215 voordat een bescheiden herstelgolf werd ingezet, vergelijkbaar met die van Bitcoin. De prijs steeg boven de $3.250 en $3.280 niveaus.

Zo was er een beweging boven het 23,6% Fibonacci retracement-niveau van de neerwaartse golf van de $3.655 swing high naar de $3.215 low. Echter, nabij de $3.360 weerstand kwamen de bears in actie. De bulls worstelden, en als reactie bewoog de prijs uiteindelijk naar beneden.

Daarnaast wisten de bulls de Ethereum koers niet binnen het stijgend kanaal te houden. Zo was er een breuk bij de steun op $3.320 op het uurlijke ETH/USD-grafiek. Hierdoor handelt Ethereum nu onder het niveau van $3.300 en de 100-uurs Simpele Moving Average.

Koersverwachting Ethereum

De weerstand van Ethereum bevindt zich momenteel op het niveau van $3.300. De eerste significante weerstand ligt bij $3.360, gevolgd door een cruciale weerstand op $3.435. Dit laatste markeert het 50% Fibonacci retracement-niveau van de daling van $3.655 naar $3.215. Een doorbraak hierboven zou de weg kunnen vrijmaken voor een test van het $3.500 niveau.

Een verdere sleutelweerstand bevindt zich op $3.550, waarbij een doorbraak Ethereum potentieel in een bullish traject zou kunnen brengen, mogelijk leidend tot een stijging richting de $3.650 zone. Een voortzetting boven de $3.650 weerstand kan Ethereum naar de $3.750 weerstand stuwen. Aanhoudende winsten zouden de deur kunnen openen voor een test van het $3.800 niveau, waarmee de focus ligt op het belang van deze weerstandsniveaus voor de toekomstige prijsrichting van Ethereum.

Daarentegen als Ethereum er niet in slaagt om de weerstandsdrempel van $3.360 te doorbreken, lijkt een verdere daling dichtbij. Het eerste teken van support vinden we in de buurt van het $3.240 niveau, maar het is de zone rond $3.215 die als eerste grote steun wordt beschouwd. Mocht Ethereum verder onder druk komen te staan, dan ligt de volgende kritieke steun op de loer bij het $3.200 niveau. Een overtuigende doorbraak onder deze steunzone zou de weg vrij kunnen maken voor een neerwaartse beweging richting $3.120, en potentieel zelfs een uitstap naar het $3.040 niveau.

Met de steunniveaus van $3.215 en $3.200 in het vizier en een cruciale weerstand op $3.360, staat Ethereum op een kritiek punt. De richting die het vanaf hier uit gaat, hangt af van de kracht van de bulls om de bearish druk te weerstaan en de koers om te buigen.

Naast Ethereum zijn er ook andere opkomende munten die de aandacht trekken in de cryptowereld. Deze nieuwe spelers, nog in de presale-fase, bieden investeerders de kans om vroegtijdig in te stappen en mogelijk te profiteren van hun enorme groeipotentieel in deze markt.

5th Scape (5SCAPE)

De opkomst van de 5th Scape, een baanbrekend token dat aan populariteit wint bij handelaars, vooral gamers, is een gebeurtenis die je niet mag missen. Het doel van het bedrijf is om Virtual Reality (VR) en cryptocurrencies naadloos te integreren in een ingewikkeld ecosysteem waar beide innovaties tegelijkertijd kunnen gedijen.

Nog niet zo lang geleden kwam het bedrijf met grootse plannen om een ​​reeks virtual reality-games te ontwikkelen. Bovendien zullen ze VR-headsets en AR-gamingstoelen leveren. Om nog maar te zwijgen over de verwachting naar de release van de eerste game in het project; de geplande releasedatum is pas in het tweede kwartaal van 2024.

Wat de 5th Scape-omgeving betreft, kunnen alle transacties binnen het systeem worden uitgevoerd met behulp van het 5SCAPE-token, de eigen valuta. Gebruikers die ervoor kiezen om met dit token te betalen, kunnen als stimulans aanzienlijke kortingen ontvangen. Bovendien is er een mogelijkheid voor beleggers die geïnteresseerd zijn in het verdienen van passief inkomen door het inzetten van de 5SCAPE-tokens.

Er is al meer dan $3,8 miljoen opgehaald als resultaat van de 5SCAPE-presale die onlangs is begonnen. De tokens zijn nu gewaardeerd op $0,00248, wat naar verwachting zal stijgen naar $0,00285 wanneer de volgende fase van de presale wordt bereikt. Het uiteindelijke doel is om de tokens te verhandelen voor $0,01.

Bitcoin Minetrix (BTC.MTX)

Bitcoin Minetrix heeft een innovatieve aanpak bedacht waarmee investeerders in cryptocurrency kunnen deelnemen aan Bitcoin-mining zonder afhankelijk te zijn van dure mining-hardware of diepgaande technische kennis. Deze doorbraakmethode is gebaseerd op het Ethereum-netwerk.

Hun BTCMTX-token maakt de realisatie van deze oplossing mogelijk. Een van de unieke kenmerken van Bitcoin Minetrix is ​​het ‘Stake-to-Mine’ concept. Tijdens het staken van BTCMTX-tokens hebben gebruikers niet alleen de mogelijkheid om extra tokens te ontvangen, maar ook om mining-credits te verwerven.

Deze credits dienen als gedigitaliseerde mining-privileges, waardoor gebruikers toegang krijgen tot gratis hashpower voor Bitcoin-mining. Bitcoin Minetrix, momenteel gewaardeerd op $0,0144 per token, heeft onthuld dat het de afsluiting van zijn huidige fase nadert, wat een potentiële prijsstijging aangeeft.

Een nieuwe techniek heeft het minen van Bitcoin eenvoudiger en toegankelijker gemaakt voor iedereen, wat werd bereikt door Bitcoin Minetrix en het verzamelen van een verbazingwekkende som van $12,8 miljoen tijdens de presale.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post ETH koers daalt 7% – bekende crypto dipt onder $3360 weerstand niveau, wat gaat ethereum doen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.