ETH inflow neemt met $ 2,3 mld toe door groeiend optimisme rond ETF – gaat Ethereum stijgen?

Ethereum wist onlangs aanzienlijk te stijgen nadat er positieve geruchten rondgingen over een mogelijke goedkeuring voor een ETH ETF. Ethereum steeg bijna 30% in 24 uur tijd en de ETH inflow naderde zelfs zijn nieuwe recordhoogte. Gaat Ethereum verder stijgen?

Nadat Eric Blachunas, analist bij Bloomberg, bekend maakte dat de kans voor de goedkeuring van een ETH ETF steeg van 25% naar 75% begaf de Ethereum markt zich in een stroomversnelling. Binnen korte tijd wist de koers tientallen procenten te stijgen.

Ethereum wordt op het moment van schrijven verhandeld voor $ 3825. Dat is een stijging van 26,70% over de afgelopen 7 dagen en een stijging van 2% over de afgelopen 24 uur. De koers is met zijn huidige waarde 21,04% meer waard dan een maand geleden en 67,70% meer dan 12 maanden geleden.

Ethereum koers grafiek (7 dagen) – Bron: CoinMarketCap

Inflow Ethereum nadert recordhoogte

Het optimisme binnen de Ethereum markt ging ook gepaard met een gigantische stijging in de inflow van Ethereum. In totaal stroomde er maar liefst 627.770 ETH ter waarde van $ 2,3 miljard naar exchanges. De recordhoogte ligt op 648.000 ETH, dat toentertijd ook een waarde had van $ 2,3 miljard.

eth inflow
Ethereum Exchange Inflow – Bron: CryptoQuant

Ook de Netflow indicator van Ethereum is over de afgelopen dagen positief geweest. Deze indicator laat zien dat er meer ETH naar exchanges toeging dan er vanaf gehaald werd.

De Netflow was op 21 mei 49.000 ETH, en ook vandaag is de Netflow al 5600 ETH.

Nu de activiteit rondom de Ethereum markt hoog blijft vragen veel investeerders zich af of de Ethereum koers verder kan gaan stijgen. Als er naar de technische indicatoren gekeken wordt lijkt dit zeker mogelijk te zijn.

Ethereum koers verwachting – gaat Ethereum stijgen?

De RSI bevindt zich met een waarde van 71 nog altijd donder het ‘overbought’ gebied. Dit betekent dat er nog ruimte is voor verdere groei voordat er geconsolideerd moet worden. Doordat er altijd traders zijn die winst op willen nemen zal de ETH koers nooit een stabiele rally meemaken en zijn correcties niet te vermijden. De ETH koers onderging gisteren al een kleine correctie die misschien genoeg was om een verdere rally in gang te zetten.

De rest van de indicatoren ondersteunen ook een verdere koers rally. Het MACD-histogram geeft bijvoorbeeld een koopsignaal af met een waarde van 138,8.

De recente stijging van de ETH koers heeft er daarnaast voor gezorgd dat de koers zich nu boven al zijn belangrijke moving averages bevindt. Zowel boven die van de korte als de lange termijn.

Een stijging richting de $ 4000 lijkt mogelijk voor de Ethereum koers. Op het moment dat de koers bij de weerstand van de $ 4000 weet te breken kan de koers op zoek gaan naar zijn hoogste waarde in 12 maanden tijd bij de $ 4067. Een stijging richting zijn recordhoogte bij de $ 4800 gaat realistisch worden op het moment dat de ETH ETF daadwerkelijk wordt goedgekeurd.

Alternatieve cryptos om in te investeren

Een stijging richting de $ 4800 staat gelijk aan een verdere stijging van ongeveer 25%. Veel meme coin investeerders raken echter niet onder de indruk van dit soort winsten. Deze investeerders zullen er daarom voor kiezen om hun aandacht te verschuiven naar andere opties.

Recentelijk zijn er aan aantal nieuwe presale tokens op de markt verschenen die de nodige tractie hebben gecreëerd binnen de crypto markt. Deze tokens zijn gemakkelijk in staat om tientallen procenten winst op te leveren op het moment dat ze live gaan. Hieronder bespreken we de beste 2 van dit moment.

99Bitcoins (99BTC) – bekende crypto informatie website lanceert eigen crypto token

99Bitcoins is een bekende naam binnen de crypto wereld. Dit project lanceerde in 2010 namelijk al een website voor crypto informatie. Sindsdien is 99Bitcoins uitgegroeid tot een grootheid onder crypto investeerders en heeft het al meer dan 2 miljoen gebruikers voor zijn crypto cursussen en 700.000 abonnees op zijn YouTubekanaal.

Dit project heeft er onlangs voor gekozen om zijn eigen crypto te lanceren met de start van de 99BTC presale. Deze token gaat een belangrijke rol spelen binnen het nieuwe Learn 2 Earn systeem van 99Bitcoins. Binnen dit unieke systeem zijn gebruikers in staat om crypto te verdienen als ze leren over crypto. Er staat al voor bijna 80 uur aan lesmateriaal klaar voor dit systeem.

99Bitcoins koers verwachting

De 99BTC token zal dienen als beloning op dit platform. Daarnaast zullen gebruikers die de 99BTC token vasthouden ook in aanmerking komen voor voordelen zoals trading signalen, online webinars en toegang tot VIP-community groepen.

De presale heeft inmiddels al meer dan $ 1,5 miljoen opgehaald. Op het moment dat de presale zijn volgende fase ingaat, zodra er $ 2,2 miljoen opgehaald is, zal de huidige prijs van $ 0,00106 per token verder gaan stijgen. Tokens zijn te koop middels ETH, BNB, USDT en creditcard.

 

Dogeverse (DOGEVERSE) – dogecoin alternatief met multi-chain functionaliteit behaalt presale doel van $ 13 miljoen

Dogeverse is een nieuwe meme coin die onlangs een nieuw alternatief voor Dogecoin lanceerde. Dit project weet zich te onderscheiden van eerdere alternatieven door de introductie van multi-chain functionaliteit. De native DOGEVERSE token gaat namelijk ontwikkeld worden op meerdere blockchains.

Doordat de Dogeverse token beschikbaar gaat zijn op minimaal 6 van de grootste blockchains, waaronder Ethereum, Solana en BNB, zijn gebruikers in staat om te profiteren van de beste functies van hun favoriete blockchain. Daarnaast zullen fondsen feilloos overgemaakt kunnen worden tussen de verschillende blockchains.

Ook kan de DOGEVERSE token gestaked worden voor een aantrekkelijk passief inkomen. In totaal zijn er 20 miljard tokens van de totale token voorraad van 200 miljard tokens apart gezet voor staking beloningen. De huidige APY bevindt zich op 53%.

De presale wist al snel zijn doel van $ 13 miljoen te bereiken en is daarmee een van de beste presales van 2024. Door het behalen van zijn doel is de presale zijn afrondende fase ingegaan en hebben investeerders nu nog maar beperkt de tijd om te profiteren van de lage prijs van $ 0,00031 per token.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

 


The post ETH inflow neemt met $ 2,3 mld toe door groeiend optimisme rond ETF – gaat Ethereum stijgen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.