ETH Fees Omlaag In Nieuwe Update – Gaat Ethereum Nog Verder Stijgen Naar Nieuwe ATH Na Correctie?

Afgelopen woensdag heeft Ethereum zijn nieuwe upgrade, genaamd Dencun, uitgebracht. Volgens Tim Beiko van de Ethereum Foundation is dit één van de meest complexe forks sinds de Merge. Hierbij zijn de meeste EIP’s geïmplementeerd.

Na de Dencun-upgrade op Ethereum zijn de kosten op layer-2 (L2) protocollen significant gedaald, in sommige gevallen zelfs met 99%. Veel crypto liefhebbers zien de Dencun-upgrade daarom als één van de invloedrijkste upgrades sinds de Merge.

Wat betekent deze upgrade voor de Ethereum koers? Gaat Ethereum nog stijgen na zijn huidige correctie? Laten we ons verdiepen in de huidige Ethereum koers.

Nieuwe Dencun Upgrade Zorgt voor Lagere Transactiekosten

Verschillende L2 platforms, waaronder Optimism, Base en Zora OP mainnet, hebben een drastische daling in gas fees na de Dencum upgrade. De gemiddelde transactiekosten voor Optimism daalden naar $0,05. Voor Base daalde dit naar $0,064, $0,5 op Arbitrum en $0,16 op zkSync Era.

Binnen slechts 24 uur hebben vooral Optimism en blockchains gebaseerd op de tech stack van Optimism de grootste dalingen meegemaakt.

De Dencun hard fork heeft negen verschillende Ethereum Improvement Proposals (EIP’s) geïntroduceerd. Hierbij introduceerde EIP-484 data blobs, een nieuwe transactiemethode voor L2’s.

Deze data blobs kunnen het traditionele “call data” proces vermijden om informatie te publiceren op het Ethereum mainnet. Hierdoor zijn snellere transacties mogelijk tegen lagere kosten. De Dencun upgrade was twee jaar in ontwikkeling.

Schaalbaarheid en lage Ethereum fees waren de voornaamste doelen van de upgrade. Er zijn al tekenen dat deze upgrade heeft geholpen met de transactiekosten van verschillende L2’s. Toch geloven experts dat Dencun slechts een tijdelijke oplossing is, maar niet genoeg om het Ethereum netwerk te helpen met schalen.

ETH Koers Verwachting: Gaat Ethereum nog Stijgen?

De gehele crypto markt is in de afgelopen week gedaald, waaronder Ethereum. We verwachten echter dat deze correctie slechts tijdelijk is. Met een huidige waarde van $3.488,35 is ETH 2,59% gedaald in de afgelopen 24 uur.

Dit markeert verder een daling van 13,60% in een week. Daarentegen is ETH nog steeds met 24,35% gestegen in de afgelopen 30 dagen en zelfs met 92,49% in een jaar. De huidige correctie zou daarom kunnen worden toegekend aan investeerders die hun winst veilig stellen.

Ethereum koers
Ethereum koers / Bron: CoinMarketCap

De technische indicatoren zijn verder ook bearish op de korte termijn. De Relative Strength Index (RSI) hangt op dit moment net boven oververkocht gebied met een waarde van 36,7.

Ook de Moving Average Convergence Divergence (MACD) heeft onlangs een bearish crossover gemaakt, wat aangeeft dat er verdere dalingen in het verschiet zitten. Het zou dus nog een tijd kunnen duren voordat Ethereum weer kan stijgen.

Op de lange termijn blijft ’s werelds grootste altcoin er nog altijd gezond uitzien. De huidige Dencun upgrade die voor lagere Ethereum fees heeft gezorgd, is daarnaast een uitstekende toevoeging aan de smart contract blockchain.

Met deze solide fundamenten is het bijna een gegeven dat Ethereum weer zal stijgen. De vraag zal alleen blijven wanneer dit precies gebeurt.

Altcoins voor Stijgingen tijdens Ethereum Correctie

Nu er voor Ethereum op korte termijn waarschijnlijk geen stijgingen in het verschiet liggen, kunnen beleggers op zoek zijn naar de beste altcoins die op korte termijn betere rendementen kunnen opleveren.

Daarom hebben we hieronder twee crypto projecten die vanwege hun relatief lage marktkapitalisatie voor explosieve stijgingen kunnen zorgen. Investeer in de onderstaande projecten om de correctie van Ethereum tijdelijk te vermijden.

Green Bitcoin – Crypto met Unieke en Duurzame Functionaliteit

Green Bitcoin ($GBTC) is een gloednieuw crypto project dat een uniek concept introduceert. Met Gamified Green Staking kunnen gebruikers hun tokens staken, om vervolgens voorspellingen te doen over de Bitcoin koers. Weet iemand de correcte koers te voorspellen, dan verdient hij enorme prijzen.

Green Bitcoin start

Van de 21 miljoen $GBTC tokens wordt 50% verkocht tijdens de presale. De overige 50% wordt verdeeld over staking beloningen (20%), community beloningen (10%), marketing (12,50%) en liquiditeit op exchanges (7,50%).

Door nu te investeren in de presale kun je gelijk beginnen met staken en een jaarlijks redement verdienen tot wel 95%. Tokens zijn voor slechts $1,0682 per stuk verkrijgbaar. Wees er snel bij en koop tokens met ETH, USDT of je betaalpas.

 

Dogecoin20 – De Volgende Grote Meme Coin

Dogecoin20 ($DOGE20) is een gloednieuwe meme coin die inspiratie opdoet van de grootste meme coin, Dogecoin. Daarnaast verschilt het project in een aantal opzichten: zo bevat Dogecoin20 staking en heeft het geen last van inflatie.

Dogecoin20 nieuwe crypto

Gebruikers kunnen staking beloningen verdienen tot wel 367% per jaar. Vanwege het proof-of-stake mechanisme is het project ook nog eens duurzamer dan zijn oorspronkelijke inspiratiebron. Het aanbod van 140 miljard tokens staat overigens vast, waardoor $DOGE20 geen inflatie heeft, in tegenstelling tot $DOGE.

Dogecoin20 heeft onlangs zijn presale gestart. Liefhebbers en investeerders krijgen hier de kans om de token tegen een lage prijs aan te schaffen. Koop de coin voor slechts $0,000164 per stuk en geniet van de explosieve stijgingen.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post ETH Fees Omlaag In Nieuwe Update – Gaat Ethereum Nog Verder Stijgen Naar Nieuwe ATH Na Correctie? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.