ETH Doorbreekt Fibonacci Weerstand, Gaat ETH Stijgen Naar $4k?

Ethereum’s opmars gaat onverminderd door, waarbij de bekendste altcoin recent nieuwe hoogtes heeft bereikt en momenteel handelt rond de $3.850.

Dit markeert een doorbraak van de 61.8% Fibonacci retracement niveau, berekend vanaf zijn all-time high, na een recente bearish impuls die het niveau als steun testte.

Tegelijkertijd heeft Ethereum, na een periode van verhoogde koopactiviteit en bullish momentum, een cruciale weerstandszone successvol heroverd, met name de vorige belangrijke jaarlijkse hoogte van $3,6K.

Deze doorbraak, indien bevestigd door een hertest, legt de basis voor ETH om potentieel een nieuw all-time high te vestigen. Gaat ETH stijgen naar $4k?

Ethereum’s Opwaartse Rally Overwint Cruciale Weerstand

Een grondige analyse van de wekelijkse grafiek van Ethereum onthult een aanzienlijk bullish sentiment, ondersteund door een substantiële en impulsieve opwaartse beweging die de cruciale weerstand van de vorige belangrijke jaarlijkse hoogte van $3,6K heeft doorbroken.

Deze prijsactie weerspiegelt een sterke interesse van marktdeelnemers in ETH, wat leidt tot een verhoogde vraag. Indien Ethereum succesvol retest op het doorbroken niveau, wordt verwacht dat de prijs zijn opwaartse traject zal voortzetten, met als doel het kritieke all-time high van $4.868.

Ondanks het bullish perspectief kan Ethereum aanzienlijke steun ondervinden rond de $3,6K drempel, met aanvullende steunniveaus gevonden binnen de 0.5 ($3.066) en 0.618 ($2.870) Fibonacci niveaus, die als potentiële zones voor correctieve bewegingen dienen.

Verdere analyse van de 4-uurs grafiek bevestigt Ethereum’s overwegend bullish sentiment en toegenomen marktvertrouwen, wat de prijs naar het hoogste niveau sinds april 2022 dreef. Deze stijging, vergezeld van verhoogde marktvolatiliteit, weerspiegelt aanzienlijke koopinteresse gericht op het overtreffen van het opmerkelijke weerstandsniveau van zijn ATH op $4,8K.

Na een afwijzing bij de significante weerstand van $3,6K, vond Ethereum steun binnen kritieke regio’s gemarkeerd door de 0.5 en 0.618 Fibonacci niveaus, wat leidde tot een onmiddellijke omkering. De prijs steeg echter voorbij $3,6K, ondersteund door de heersende marktvraag, wat wijst op de dominantie van kopers op de markt.

Stijgende Funding Rates van Ethereum Duiden op Bullish Sentiment

De recente stijging van Ethereum benadrukt een groeiend vertrouwen onder beleggers, gesteund door een toename in koopactiviteit. Een opvallend kenmerk hiervan is de significante stijging in de funding rates binnen de futures markt, een indicatie van een bullish marktsentiment dat herinneringen oproept aan de rally van eind 2020 richting de all-time high van Ethereum. Deze verhoogde funding rates duiden op een sterke bullish houding onder futures handelaren, wat de weg zou kunnen banen voor een aanhoudende opwaartse trend.

Toch brengen extreem hoge funding rates risico’s met zich mee, zoals de kans op langdurige liquidatie cascades die marktvolatiliteit kunnen verhogen en tot onverwachte correcties kunnen leiden. Daarom is het essentieel dat handelaren deze rates nauwlettend volgen en risico’s zorgvuldig beheren.

De volatiliteit in de open interesse van ETH/USDT eeuwigdurende contracten heeft aanzienlijk fluctuaties ondergaan, meer dan de prijs van Ethereum zelf, wat wijst op een periode van onzekerheid onder speculanten. Na een recente daling en een afname in open interesse en liquidaties van lange posities, is er echter een gedeeltelijke heropening van deze posities waargenomen, wat wijst op hernieuwde interesse in Ethereum.

De liquidatie heatmap van de afgelopen maand toont aan dat Ethereum recentelijk een subtiele liquidatiezone rond $3.300 heeft weerstaan, met voornamelijk koopinteresse die bijdroeg aan de stijging van ETH. Met de belangrijkste liquidatiedrempel onder de huidige prijs rond $3.000, kunnen naderende bewegingen naar deze niveaus significante marktactiviteit uitlokken, wat de kans op verhoogde volatiliteit vergroot. Deze zones zijn dus cruciaal voor investeerders om in de gaten te houden.

Kan Ethereum $4.000 Bereiken?

Met de recente prestaties van Ethereum die speculatie voedt over de mogelijkheid om de $4.000 te bereiken, hangt veel af van het vermogen van de cryptomunt om boven de $3.350 te blijven. Indien deze steun behouden blijft, kunnen we een bullish voortzetting naar de $3.900 en mogelijk zelfs naar de $4.000 verwachten.

Verder kijken, zou een doorbraak naar $4.100 of zelfs $4.500 een stijging van meer dan +17% betekenen. Aan de andere kant, als Ethereum er niet in slaagt om boven de $3.350 te blijven, zou een daling terug naar $3.000 in het vooruitzicht kunnen liggen, met verdere bearish bewegingen richting $2.800, wat neerkomt op een daling van bijna -25%.

Naast Ethereum zijn er ook andere opkomende munten die de aandacht trekken in de cryptowereld. Deze nieuwe spelers, nog in de presale-fase, bieden investeerders de kans om vroegtijdig in te stappen en mogelijk te profiteren van hun enorme groeipotentieel in deze markt.

Green Bitcoin (GBTC)

Green Bitcoin ($GBTC) is een innovatieve samensmelting van Bitcoin’s erfgoed en Ethereum’s milieubewuste blockchain. Het doel is om een duurzaam stakingsmodel genaamd “Gamified Green Staking” te introduceren, waardoor investeerders kunnen bijdragen aan een groenere toekomst terwijl ze passief inkomen genereren.

De presale van $GBTC heeft al meer dan $2,1 miljoen opgehaald, wat aantoont dat er sterke interesse is vanuit de gemeenschap en investeerders. Met een aantrekkelijke prijs van $0,6502 biedt $GBTC een uitstekende kans voor vroege investeerders die willen bijdragen aan en profiteren van een meer milieuvriendelijke cryptomarkt.

Door deel te nemen aan de presale via de officiële website kunnen investeerders niet alleen investeren in $GBTC, maar ook profiteren van een beloningssysteem dat extra tokens biedt voor staking en betrokkenheid bij de gemeenschap.

Bitcoin Minetrix (BTC.MTX)

Bitcoin Minetrix (BTC.MTX) heeft een revolutionaire aanpak geïntroduceerd voor crypto-investeerders die willen profiteren van Bitcoin-mining zonder de noodzaak van eigen mining hardware of uitgebreide technische kennis. Dit innovatieve concept draait om hun BTCMTX-token, dat op het Ethereum-netwerk opereert.

Een opmerkelijk kenmerk van Bitcoin Minetrix is het ‘Stake-to-Mine’-mechanisme. Door BTCMTX-tokens te staken, kunnen gebruikers extra tokens en mining credits verdienen. Deze credits vertegenwoordigen getokeniseerde miningrechten en kunnen worden ingewisseld voor gratis hashkracht om Bitcoin te minen.

Investeren in BTCMTX, momenteel geprijsd op $0,0139 per token, wordt gezien als een kans om te profiteren van zowel de groei van deze specifieke token als het vertrouwen in de toekomst van Bitcoin zelf. Dit innovatieve model maakt Bitcoin-mining toegankelijker dan ooit tevoren, wat heeft geleid tot Bitcoin Minetrix die tijdens de pre-sale al meer dan $11,8 miljoen heeft opgehaald.

eTukTuk (TUK)

eTukTuk weerspiegelt de groeiende interesse in milieuvriendelijke crypto-projecten die een tastbare impact hebben op de echte wereld. Met meer dan $1.750.000 opgehaald in zijn presale, onderstreept het project het potentieel van duurzaam transport in ontwikkelingslanden.

Het project maakt gebruik van elektrische tuk-tuks, die minder CO2 uitstoten dan traditionele modellen, en streeft naar een groenere toekomst voor stedelijk vervoer. Naast het produceren van milieuvriendelijke voertuigen, wil eTukTuk de oplaadinfrastructuur verbeteren en blockchaintechnologie gebruiken voor veiligheid en efficiëntie.

Bovendien biedt eTukTuk digitale identiteiten en financiële diensten aan voor achtergestelde gemeenschappen, wat het een breder maatschappelijk nut geeft. Met stakingsbeloningen tot 138% APY voor de TUK-token, biedt eTukTuk investeerders een aantrekkelijke kans.

De succesvolle presale, met de huidige prijs van de TUK-token op $0,02775, nadert snel zijn doel, wat de sterke potentie en aantrekkingskracht van dit innovatieve project benadrukt.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post ETH Doorbreekt Fibonacci Weerstand, Gaat ETH Stijgen Naar $4k? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.