ETF Crypto Crash: Bitcoin Daalt Naar 40k, ETH, SOL, XRP Kelderen

De cryptomarkt, aangevoerd door Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Solana (SOL) en XRP (XRP), heeft recentelijk een scherpe daling meegemaakt, met een significante crash in waarden.

Na een opzienbarende waarschuwing van de CEO van JPMorgan over de kwetsbaarheid van Bitcoin, rijst nu de vraag: Hoe is deze correctie precies ontstaan en belangrijker nog, staan we aan de vooravond van een nog verdere daling in de cryptovalutamarkt?

Achtergrond van de Crash

De recente crash in de cryptomarkt, met Bitcoin, Ethereum, Solana en XRP in de frontlinie, is een complex samenspel van meerdere factoren. Eén prominente katalysator was de alarmerende opmerking van de CEO van JPMorgan over de mogelijke invloed van Satoshi Nakamoto op Bitcoin. Dit zorgde voor onrust onder investeerders.

Tegelijkertijd kondigde BlackRock’s CEO aan dat hun massale cryptoplan in uitvoering was, ondanks de schommelende Bitcoin prijs richting $40.000. De lancering van hun spot bitcoin ETF werd als slechts een eerste stap beschouwd.

De markt reageert ook nerveus op nieuws over mogelijke uitstromen uit Grayscale’s bitcoin trust, nu omgevormd tot een volwaardige spot bitcoin ETF. JPMorgan waarschuwde dat er in de komende weken nog eens $1,5 miljard uit het fonds zou kunnen vloeien, wat de prijzen verder onder druk zet.

Deze ontwikkelingen leiden tot speculaties over de toekomstige richting van de markt, met de historische ‘halving’ van Bitcoin die naar verwachting verdere prijsschommelingen zal veroorzaken.

Grayscale’s Invloed op Bitcoin

Grayscale’s Bitcoin Trust (GBTC) heeft recentelijk significante veranderingen ondergaan, met verstrekkende gevolgen voor de cryptomarkt. JPMorgan-analisten, geleid door Nikolaos Panigirtzoglou, merken op dat als de geschatte $3 miljard correct is, en gezien al $1,5 miljard is onttrokken, er nog eens $1,5 miljard uit de bitcoinmarkt zou kunnen verdwijnen door winstnemingen op GBTC. Dit zou extra druk kunnen leggen op de Bitcoin-prijzen in de komende weken.

De waarde van GBTC is gestegen met de verwachting dat het volledige spot Bitcoin ETF-status zou krijgen van de Amerikaanse SEC. Echter, investeerders die in de afgelopen jaren in GBTC hebben geïnvesteerd, lijken nu volledige winst te nemen na de ETF-omzetting, door de bitcoinmarkt volledig te verlaten in plaats van over te stappen op goedkopere spot Bitcoin ETFs. Dit zou kunnen leiden tot verdere uitstromen van $5 miljard tot $10 miljard als GBTC zijn liquiditeitsvoordeel verliest.

Een ‘fee war’ is uitgebroken onder uitgevers van spot Bitcoin ETFs, met partijen als BlackRock en Fidelity die minimale kosten aanbieden, waardoor de vraag naar alternatieven voor GBTC toeneemt. Matteo Greco, onderzoeksanalist bij Fineqia International, benadrukt dat de sterke uitstroom voornamelijk te wijten is aan twee factoren: de beperkingen van GBTC-klanten om aandelen te verzilveren voor de omzetting en de hogere beheerkosten van Grayscale (1,5%) vergeleken met concurrenten (0,2%/0,3%).

Ook Ethereum, Solana en XRP Onderuit

De recente marktbewegingen hebben Ethereum (ETH), Solana (SOL), en XRP (XRP) niet gespaard, waarbij elk van deze munten substantiële dalingen heeft ondervonden. Ethereum zag een waardevermindering van 7%, terwijl Solana en XRP respectievelijk 8% en 5% daalden.

Opvallend is dat wanneer Bitcoin een neerwaartse trend ervaart, de rest van de cryptomarkt vaak volgt. Daarom is het cruciaal om de bewegingen van Bitcoin nauwlettend in de gaten te houden als indicator voor potentiële trendomkeringen in de gehele cryptomarkt.

Koersanalyse van Bitcoin

Bitcoin heeft onlangs de ondergrens van de stijgende trend in de middellange termijn doorbroken, wat wijst op een zwakkere initiële stijging. Na het doorbreken van de rechthoekformatie heeft de munt het doel bij $40.282 bereikt. Hoewel de prijs is gedaald, suggereert de formatie mogelijkheid tot verdere stijging. Technisch gezien heeft Bitcoin steunpunten rond $31.000 en weerstandspunten bij ongeveer $46.700.

Interessant is dat de RSI-curve een dalende trend toont, wat een vroegtijdige indicatie kan zijn voor een mogelijke daling van de prijs op de middellange termijn. Echter, de algehele technische beoordeling van Bitcoin blijft voor de middellange termijn positief.

Deze analyse suggereert dat ondanks de recente prijsschommelingen en marktonzekerheid, er potentieel blijft voor herstel en verdere groei op de middellange termijn, mits de steun- en weerstandsniveaus standhouden.

Gaat Bitcoin en de rest van de cryptomarkt herstellen?

Ondanks de recente hevige schommelingen in de Bitcoin-prijs en de impact daarvan op andere grote cryptocurrencies zoals Ethereum, XRP en Solana, blijft het sentiment onder crypto-experts optimistisch.

Jason Lau, Chief Innovation Officer bij OKX Exchange, gelooft dat de goedkeuring van de spot Bitcoin ETF, ondanks de mogelijkheid van korte-termijn volatiliteit, een positieve ontwikkeling is. Hij benadrukt dat de toegenomen toegankelijkheid voor particuliere beleggers en de bereidheid van instellingen om een nieuwe activaklasse te adopteren en te promoten, uiteindelijk gunstig zal zijn.

Lau is van mening dat de brede acceptatie van Bitcoin meer gebruikers zal aantrekken om de kracht van een gedecentraliseerd, toestemmingsloos netwerk te ervaren en daarvan te profiteren.

Gezien de huidige volatiliteit van Bitcoin, kijken beleggers nu naar alternatieve crypto-projecten met potentieel voor aanzienlijke groei in 2024, die beloven betere rendementen te bieden aan vroege investeerders.

Bitcoin Minetrix (BTC.MTX)

Bitcoin Minetrix is een innovatief project dat het Ethereum-netwerk inzet om de efficiëntie van het Bitcoin-netwerk te verbeteren en de mogelijkheid om BTC te minen toegankelijk te maken voor iedereen. Deze cryptocurrency kan profiteren van gunstige ontwikkelingen binnen Ethereum, zoals de recente verhoging van de gaslimieten en de DenCun-upgrade, en ook van de naderende Bitcoin-halvering.

BTCMTX heeft al indrukwekkende financiering van $9,0 miljoen opgehaald. Vroege investeerders hebben de kans om de tokens te kopen voor slechts $0,013 per stuk, met de mogelijkheid om direct te beginnen met staken en beloningen te verdienen.

BTCMTX vertegenwoordigt de ERC-20-token van Bitcoin Minetrix en biedt stakingsmogelijkheden, waarmee gebruikers passieve inkomsten kunnen genereren in de vorm van extra tokens en mining-credits. Deze mining-credits kunnen worden ingewisseld voor hashkracht, wat betekent dat hoe meer credits je hebt, des te meer BTC je kunt delven.

SPONGE V2 (SPONGEV2)

SpongeToken V2, de opvolger van de succesvolle SpongeToken V1, heeft al meer dan $5,4 miljoen aan gestaakte tegoeden verzameld en biedt een indrukwekkende jaarlijkse rentevoet (APY) van meer dan 280%. Dit platform stelt gebruikers in staat om hun V1-tokens in te zetten om V2-tokens te verdienen, met extra voordelen voor degenen die nu kopen en inzetten.

SpongeToken V2 richt zich voornamelijk op het aantrekken van liquiditeit weg van concurrenten en heeft een ambitieuze routekaart, inclusief de ontwikkeling van een Play-to-Earn (P2E) game. Het benadrukt echter dat het een meme-token is, bedoeld voor entertainment, zonder intrinsieke waarde of financieel rendement.

Meme Kombat (MK)

Meme Kombat, een innovatief gamingplatform, bevindt zich momenteel in de BETA-testfase en staat open voor testers. Het platform heeft al een aanzienlijke financiering van $7.3 miljoen binnengehaald en biedt gebruikers de mogelijkheid om $MK-tokens te verwerven en te staken voor beloningen.

Bij Meme Kombat kunnen spelers deelnemen aan meme-gevechten en weddenschappen plaatsen om meer tokens en prijzen te winnen. Het totale tokenaanbod is verdeeld in 50% voor de presale, 30% voor staking en gevechtsbeloningen, en 20% is gereserveerd voor liquiditeitspools en communitybeloningen.

De routekaart voor 2023-2024 omvat de lancering van het platform en het begin van de eerste seizoenen van gevechten, met een sterke nadruk op betrokkenheid van de community en voortdurende platformontwikkeling.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post ETF Crypto Crash: Bitcoin Daalt Naar 40k, ETH, SOL, XRP Kelderen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.