Er is een heuse Bitcoin Week aan de gang in El Salvador

El Salvador organiseert in de eerste week van april een golf van bitcoin-activiteiten. Lokale initiatieven vieren de aanstaande halving alvast met feestjes, conferenties en andere bezigheden.

De halving is een geautomatiseerd proces waarbij de block-subsidie van bitcoin 50% gereduceerd wordt. Dit gebeurt elke 210.000 blocken, of ongeveer vier jaar. Dit jaar zal de halvering naar verwachting op 19 of 20 april plaatsvinden. Maar nu al is er van alles aan de hand in El Salvador.

Deze week begon met een keynote van Bitcoin Core-ontwikkelaar Luke Dash Jr. Hij gaf in de nieuwe bibliotheek van het land les aan de nieuwe lichting CUBO+ studenten. Het auditorium van de Biblioteca Nacional de El Salvador is het paradepaartje van het “nieuwe El Salvador”. Cubo+ is een technisch lesprogramma waar bitcoin-ontwikkelaars worden opgeleid.

Op dezelfde dag organiseerde de Mi Primer Bitcoin een nieuwe diploma-uitreiking in San Bartolo, vlakbij San Salvador. ’s Avonds kwamen talloze bitcoiners bij elkaar met een charity-veiling, waarbij onder andere BTC Sessions en Max Keiser aanwezig waren en geld werd opgehaald voor bitcoin-educatie.

Maar er is meer! Ook was er in El Zonte de zogenoemde Halving Party, een evenement vol gezelligheid en muziek. Bitcoiners van uit de hele wereld zijn neergestreken in het kunstdorpje. De Halving Party is georganiseerd door een groep bitcoin-enthousiastelingen genaamd The Meme Factory.

Op 6 en 7 april vindt op het strand van het Bitcoin Beach-project het Halving Festival plaats. Ten slotte heeft de bitcoin community in Berlín op 8 april een eigen mini-conferentie georganiseerd: Economía Bitcoin.

Sinds 2021 is bitcoin een wettig betaalmiddel in El Salvador. In de loop der jaren trekken steeds meer bitcoin-fanaten naar het land om dit met eigen ogen te zien en ervaren.


The post Er is een heuse Bitcoin Week aan de gang in El Salvador appeared first on Bitcoinmagazine.nl.