Enorme whale koopt voor $30 miljoen aan bitcoin in

Het lijkt erop dat één whale stevig profiteerde van de koersdalingen die bitcoin doormaakte na de lancering van de Spot Bitcoin ETFs. De bitcoin koers viel van 49.000 dollar naar de huidige ~41.000 dollar en dat bewoog één whale om voor bijna 30 miljoen dollar aan bitcoin te kopen.

Whale maakte verlies op bitcoin

Vooralsnog is die investering in bitcoin nog geen ontzettend goed idee geweest van de whale in kwestie.

Hij verloor namelijk op de transactie, althans zo lijkt het. De bitcoin werden tegen de koers van 41.948 dollar van het platform van Binance gehaald. Inmiddels hangt de koers nog eens 1.000 dollar lager, waardoor de whale nu nog in het rood lijkt te staan op zijn transactie.

Dat neemt natuurlijk niet weg dat daar in de toekomst nog verandering in kan komen. Het is allesbehalve gegarandeerd dat bitcoin vanaf hier alleen nog maar verder zal dalen.

Als de Spot Bitcoin ETFs op het huidige tempo bitcoin blijven inkopen, dan kan dat een redelijk boost voor de bitcoin koers opleveren.

Whales stappen in de markt

Dit was niet de enige actieve whale van de afgelopen dagen.

Lookonchain weet namelijk te melden dat er ook een “slimme whale” was die ethereum kocht op het moment dat de koers daalde. Hij kocht voor meer dan 3.600 aan ethereum in op dat moment.

“Nadat de ETF koers viel op vrijdag, kocht deze slimme whale 3.600 munten terug tegen een lagere koers. Deze whale is heel goed in het kopen van ethereum tegen lagere koersen, om ze vervolgens op een hoger punt te verkopen.

Momenteel staat hij op een winst van ~25,8 miljoen dollar”, aldus Lookonchain.

In de bovenstaande grafiek van Loononchain zijn de instapmomenten en verkoopmomenten van de whale terug te vinden. Zo is het succes van de whale op een mooie manier in kaart gebracht.

Zou hij nu weer succesvol zijn?


The post Enorme whale koopt voor $30 miljoen aan bitcoin in appeared first on Bitcoinmagazine.nl.