Enorme bitcoin crash veroorzaakt $1 miljard aan liquidaties

De bitcoin koers bereikte gisteren ternauwernood een nieuwe all-time high en donderde daarna plotseling met 10.000 dollar omlaag van 69.000 naar 59.000 dollar.

Als gevolg daarvan zijn er voor 1 miljard dollar aan opties en futurescontracten geliquideerd. Dat kan weleens goed zijn voor de markt, omdat hiermee een deel van de hefboom-gekkies uitgewassen zijn.

All-time high voor de bitcoin koers

De bitcoin koers wist met het nieuwe hoogtepunt van 69.200 dollar net aan de all-time high van november 2021 van 69.044 te doorbreken.

Santiment claimt dat de grote meerderheid van de speculatie het gevolg was van handelaren die hadden verwacht dat bitcoin hierna het niveau van 70.000 dollar zou doorbreken.

Een kleiner deel van de liquidatiegolf kwam van shortposities, die werden geliquideerd nadat bitcoin een nieuwe all-time high aantikte.

“We kunnen het dalen van de open-interesse zien als een signaal dat de speculatieve excessen tijdelijk uit de markt verwijderd zijn”, aldus Santiment. Normaal gesproken is dat een goed signaal als de markt in een opwaartse trend zit.

$1,13 miljard aan liquidaties

Volgens de data van Coinglass zijn er als gevolg van de daling 312.500 handelaren geliquideerd voor een totaalbedrag van 1,13 miljard dollar over de afgelopen 24 uur.

Dat levert het volgende plaatje op voor de markten. Opvallend is dat de bitcoin koers inmiddels alweer is aan zijn herstel bezig is. Waar de koers viel tot 59.000 dollar, staat er inmiddels alweer een bitcoin koers van 65.770 dollar op de borden.

Kunnen we vandaag weer een aanval op de all-time high openen of moeten we even geduld hebben? Het antwoord op die vraag lijkt grotendeels af te hangen van het succes van dat de ETFs vandaag weer kunnen boeken op de Amerikaanse markt.

Volgens de eerste schattingen kocht BlackRock gisteren weer meer dan 10.000 bitcoin en komen ze daarmee op een totaal van 183.345 stuks.

Dat brengt ze heel dicht in de buurt bij de 193.000 stuks die MicroStrategy sinds augustus 2020 heeft weten te verzamelen.


The post Enorme bitcoin crash veroorzaakt $1 miljard aan liquidaties appeared first on Bitcoinmagazine.nl.