Elon Musk stimuleert crypto-integratie via X

Elon Musk, de invloedrijke techmiljardair, heeft opnieuw aandacht getrokken in de crypto-wereld door mogelijke integratie van cryptovaluta via zijn sociale mediaplatform X, voorheen bekend als Twitter.

Het platform, dat Musk in 2022 overnam, zou volgens een recente aankondiging van X’s Chief Information Security Officer, Christopher Stanley, uitgroeien tot een ‘allesomvattende app’. Stanley benadrukte dat het doel is gebruikers binnen het systeem te houden zonder dat ze ooit geld hoeven te onttrekken, vergelijkbaar met systemen zoals Venmo en Apple Pay.

Musk speelt met het idee om Tesla-auto’s te verkopen voor dogecoin en hint naar verdere ondersteuning voor bitcoin, dogecoin, en andere cryptovaluta’s. Deze beweging volgt op PayPal’s initiatieven in 2020, waar Musk een van de oprichters was. PayPal heeft zijn crypto-ondersteuning uitgebreid en zelfs een eigen stablecoin gelanceerd, wat heeft bijgedragen aan de crypto-boom in 2021 die de bitcoin prijs naar bijna $ 70,000 dreef.

In een recent gelekt gesprek onthulde Musk zijn visie om X’s financiële diensten te ontwikkelen, wat volgens experts zou kunnen leiden tot aanzienlijke crypto-adoptie. Musk, die eerder uitdrukte X te willen ombouwen tot een ‘moderne versie’ van PayPal, blijft de crypto-markt beïnvloeden met plannen voor verdere integratie en adoptie van cryptovaluta.

 


The post Elon Musk stimuleert crypto-integratie via X appeared first on Bitcoinmagazine.nl.