Elon Musk laat rechtszaak tegen OpenAI CEO Sam Altman vallen

Elon Musk heeft besloten om zijn rechtszaak tegen OpenAI CEO Sam Altman te laten vallen. OpenAI is het bedrijf achter ChatGPT en opvallend genoeg was Musk vanaf het begin betrokken bij dat bedrijf. Het oorspronkelijke idee was om de ontwikkeling van kunstmatige intelligentie “openbaar” te houden, maar onder Sam Altman is het bedrijf een andere koers gaan varen.

Daar was Elon Musk het dus niet mee eens.

Geen rechtszaak tussen Musk en Altman

Nu is bekend geworden dat er toch geen rechtszaak komt tussen Musk en Altman. Elon Musk beschuldigde Altman ervan dat hij het bedrijf liet wegvaren van zijn oorspronkelijke missie om AI te ontwikkelen als hulpmiddel voor de mensheid en niet voor het genereren van winst.

Overigens is de zaak niet volledig van tafel. De manier waarop door Musk is besloten om een streep door de rechtszaak te halen, maakt het in de toekomst nog mogelijk om deze opnieuw te beginnen.

Opvallend is dat deze beslissing één dag voor de uitspraak van de rechter kwam, die moest beslissen om deze naar een volgende fase te brengen of af te wijzen.

Musk heeft nog niet van zich laten horen over de beslissing om de rechtszaak voorlopig te laten vallen.

Contractbreuk door Sam Altman

Elon Musk klaagde Sam Altman op 29 februari 2024 aan voor contractbreuk. Hij claimde onder meer dat de ontwikkelaar van ChatGPT dus is afgeweken van de oorspronkelijke missie.

Zijn klachten zijn met name gericht op de samenwerking tussen OpenAi en Microsoft. Maar ook op de beslissing om ChatGPT-4 closed-source te lanceren.

Op dat moment riep Musk het bedrijf al op om terug te gaan naar de oorspronkelijke visie en alles open-source te maken. Daar gaf het bedrijf geen gehoor aan. Het plan lijkt dan ook om goed te gaan verdienen aan de opkomst van kunstmatige intelligentie.

De laatste clash van Musk met OpenAI gaat over Apple, waarmee het een nieuwe samenwerking heeft. Volgens Elon Musk wordt die samenwerking een gigantisch privacy-probleem voor gebruikers van Apple.

Als de medewerkers van Apple het al niet voor elkaar krijgen om AI te bouwen, hoe kunnen ze dan weten hoe ChatGPT met de data van hun gebruikers omgaat?


The post Elon Musk laat rechtszaak tegen OpenAI CEO Sam Altman vallen appeared first on Bitcoinmagazine.nl.