Elon Musk hint: Tesla’s in de toekomst te koop met Dogecoin

Tesla CEO Elon Musk heeft gehint dat zijn elektrische-autofabrikant Dogecoin mogelijk als een officiële betaalmethode voor Tesla auto’s “op een gegeven moment” kan toevoegen. Dat zei de miljardair tijdens een bijeenkomst in de Berlin Gigafactory, de belangrijkste Tesla fabriek in Europa.

Tesla kopen met DOGE?

Iemand in het publiek vroeg aan Musk of Tesla in de nabije toekomst is te kopen met DOGE. Musk reageert positief op het verzoek: “Op een gegeven moment denk ik dat we dat mogelijk moeten maken.”

Musk’s reactie wakkerde enthousiasme aan onder investeerders toen de marktprijs van de token plotseling steeg. Dogecoin schoot van $0.172 naar $0.188, een stijging van bijna 10%. terwijl de video aan populariteit wint op X.

Musk zei bovendien dat fans nog steeds DOGE kunnen gebruiken om Tesla merchandise te kopen. Hij zei met een glimlach: “Dogecoin naar de maan”.

Musk begon DOGE voor het eerst te endorsen nadat enkele medewerkers van de Tesla Gigafactory de CEO aanspoorden om Dogecoin te ondersteunen als een officiële betaalmethode. Een soortgelijk verzoek is aan hem gedaan bij SpaceX door bezoekers die steun voor Dogecoin vroegen.

En bitcoin dan? Volgens Musk krijgt die munt al genoeg steun van rijke mensen en wil hij een cryptomunt ondersteunen voor de “gewone” mensen. Tesla accepteert al ruim twee jaar betalingen in DOGE voor het aanschaffen van merchandise.

Betalen op X

Musk en zijn team hebben voor X (voorheen Twitter) een ‘XPayments’ functie gecreëerd voor zijn aanstaande betalingsfunctie. Dat leidde direct tot speculatie in de cryptocommunity of X cryptocurrency accepteert als betaalmiddel. Naar verwachting gaat X app in-app betalingsservices introduceren tegen medio 2024. Maar het is nog onduidelijk of betaalmiddelen buiten de traditionele valuta tot de opties behoren.

 


The post Elon Musk hint: Tesla’s in de toekomst te koop met Dogecoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.