El Salvador stelt Bitcoin-vriendelijke privé investeringsbank voor

De president van El Salvador, Nayib Bukele, heeft de oprichting van een particuliere investeringsbank voorgesteld om Bitcoin- en dollarbeleggers meer financiële diensten te bieden met minder beperkingen.

Voorstel voor een Bitcoin-vriendelijke bank

President Nayib Bukele van El Salvador heeft een voorstel ingediend om een particuliere investeringsbank op te richten, met als doel gediversifieerde financiële diensten aan te bieden in zowel dollars als Bitcoin.

Dit initiatief is bedoeld om investeerders meer flexibiliteit en minder beperkingen te bieden in vergelijking met traditionele banken.

Details van het voorstel

Milena Mayorga, Salvadoraanse ambassadeur in de Verenigde Staten, lichtte het voorstel op 14 juni toe. De Bank for Private Investment (BPI) zal financieringsopties in dollars en Bitcoin aanbieden.

Max Keiser, senior Bitcoin-adviseur van Bukele, benadrukte dat deze stap het BBP van El Salvador aanzienlijk zou kunnen stimuleren en mogelijk zou kunnen vertienvoudigen in de komende vijf jaar, volgens Cathie Wood, CEO van Ark Invest.

Verbeterde financiële flexibiliteit

De BPI is ontworpen om met minder regelgevende beperkingen te werken dan traditionele banken. Dit omvat minder beperkingen op verbintenissen met overzeese banken en financieringsmaatschappijen die verbonden zijn aan aandeelhouders. Leningbeperkingen zullen geminimaliseerd worden, waardoor de BPI flexibelere kredietopties kan aanbieden.

Vereisten en wetgevingsproces

Om een BPI op te richten is een minimum aandelenkapitaal van $50 miljoen en minstens twee aandeelhouders vereist, die buitenlanders kunnen zijn.

De nieuwe banken kunnen met elk wettig betaalmiddel werken, inclusief de Amerikaanse dollar en Bitcoin, en kunnen goedkeuring vragen om aanbieders van digitale activa en Bitcoin-diensten te worden.

Wettelijke goedkeuring in afwachting

El Salvador’s Minister van Economie, María Luisa Hayem, heeft de hervorming voorgelegd aan de Commissie voor Technologie, Toerisme en Investeringen. Het voorstel is echter nog niet goedgekeurd. De wetgevers moeten nog overleg plegen over de doelstellingen van het project en erover stemmen in de Commissie.


The post El Salvador stelt Bitcoin-vriendelijke privé investeringsbank voor appeared first on Bitcoinmagazine.nl.