El Salvador staat weer op winst met hun 3.000 bitcoin

“De bitcoininvesteringen van El Salvador staan in het zwart!” Is getekend, de president van El Salvador. Nayib Bukele plaatst op X een lange tweet waarin hij zich voor het eerst in lange tijd weer uitspreekt over bitcoin.

In de loop van de jaren heeft het Centraal-Amerikaanse land naar verluidt 3.144 BTC uit de markt gekocht. Bewijs behalve tweets en beloften zijn er overigens niet. De president schrijft:

“Na letterlijk duizenden artikelen en hitpieces die onze vermeende verliezen belachelijk maakten, die allemaal werden berekend op basis van de marktprijs van bitcoin op dat moment…”

“Als we met de huidige prijs onze bitcoin zouden verkopen, dan zouden we niet alleen 100% van onze investering terugkrijgen, maar ook een winst maken van $3,6 miljoen.”

Hij beroept zich daarbij op een screenshot van nayibtracker, een website die alle DCA-aankopen in een grafiek heeft gezet. Na een reeks van losse dollar cost averaging-aankopen, koopt het land naar verluidt al bijna een jaar lang iedere dag één bitcoin. Dat is te zien met de onderste gestippelde lijn.

De president vervolgt in zijn tweet:

“Uiteraard hebben wij niet de intentie om te verkopen; dat is nooit ons doel geweest. We zijn ons er volledig van bewust dat de prijs in de toekomst zal blijven fluctueren, dit heeft geen invloed op onze langetermijnstrategie.”

 


The post El Salvador staat weer op winst met hun 3.000 bitcoin appeared first on Bitcoinmagazine.nl.