El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering

El Salvador werd in 2021 het eerste land ter wereld dat bitcoin omdoopte tot wettig betaalmiddel. Daarnaast ging het land ook in bitcoin investeren, wat ze op gigantische kritiek kwam te staan vanuit veel gerenommeerde financiële partijen van over de hele wereld. Met name tijdens de bearmarkt waren de kritieken op El Salvador en zijn president Nayib Bukele niet mals.

Nayib Bukelt haalt uit naar de haters

“Op het moment dat de bitcoin koers laag was, schreven ze duizenden artikelen over onze verliezen. Nu de marktwaarde van bitcoin enorm is gestegen, zouden we bij een verkoop een winst van meer dan 40 procent realiseren (alleen al op de aankopen), en onze voornaamste bron van bitcoin is nu ons visum-programma.

Wij zullen niet verkopen, want 1 bitcoin blijft 1 bitcoin. Maar het is heel opvallend dat de auteurs van deze ‘hit pieces’, de ‘analisten’, de ‘experts’, de ‘journalisten’, nu helemaal stil zijn.

Onthoud dit als ze de volgende keer weer leugens vertellen over El Salvador”, aldus Nayib Bukele.

De bitcoin-investeringen van El Salvador staan tegen de huidige koersen op een winst van ongeveer 60 miljoen dollar. Dat lijkt misschien niet heel indrukwekkend, maar voor een land als El Salvador zijn dat gigantische bedragen, waar ze een hoop mooie dingen mee kunnen doen.

Bukele zet Peter Schiff op zijn plaats

Peter Schiff reageerde onder het bericht van Nayib Bukele dat hij die winsten eerst maar eens moest realiseren, voordat hij er over kon opscheppen. Maar Peter Schiff is natuurlijk een goud-liefhebber en bitcoin-hater, die het momenteel heel moeilijk heeft met de explosieve stijgingen van de digitale munt.

Bukele kon het dan ook niet laten om nog even een schop na te geven als het om Peter Schiff gaat. Je vraagt je soms af hoe vaak Peter Schiff nog moet zien dat bitcoin niet zal verdwijnen om te geloven dat het echt waar is.

Na de Spot Bitcoin ETFs kan toch bijna niemand zich meer voorstellen dat bitcoin ooit helemaal van het financiële wereldtoneel verdwijnt.


The post El Salvador op virtuele winst van $60 miljoen op bitcoin investering appeared first on Bitcoinmagazine.nl.