El Salvador lanceert in Q1 2024 de langverwachte bitcoin-obligaties

De langverwachte bitcoin-obligaties (of vulkaan-obligaties) van El Salvador lijken op het punt van lanceren te staan. De commissie voor digitale assets van het land heeft de obligaties inmiddels goedgekeurd, zodat we begin 2024 kunnen zien hoe de verkoop van dit bijzondere beleggingsproduct zal verlopen. Qua timing lijkt het niet beter te kunnen, want het optimisme over bitcoin keer langzaam maar zeker terug in de markt.

Perfecte timing voor El Salvador

Als we in januari ook nog de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten krijgen, dan kan het feestje weleens helemaal compleet zijn voor El Salvador.

Mochten de Spot ETFs dan op de markt komen, dan is de kans aanwezig dat er echt bijzondere dingen gebeuren met de bitcoin koers, wat de vulkaan-obligaties van El Salvador natuurlijk nog aantrekkelijker maakt voor investeerders.

President Nayib Bukele lijkt in een bericht van 12 december op Twitter ook de speculatie over de vulkaan-obligaties weer op gang te brengen.

Het doel van de vulkaan-obligaties is om geld op te halen om de schulden van het land af te betalen, bitcoin te kopen en te beginnen met de bouw van Bitcoin City.

6,5 procent rente op de obligaties

El Salvador gaat in totaal 6,5 procent op jaarbasis betalen op de obligaties en volgens de geruchten delen investeerders ook voor 50 procent mee in de eventuele winsten die het land op hun bitcoin-investeringen boekt.

Dat gaat natuurlijk wel over de bitcoin die worden aangekocht met het kapitaal dat ze ophalen via de obligaties.

Ook het bekende Bitcoin Beach experiment in El Zonte tweet vandaag over de naderende lancering van de langverwachte vulkaan-obligaties. Kan dit dan het moment zijn dat bitcoin echt doorbreekt in het land van president Nayib Bukele?


The post El Salvador lanceert in Q1 2024 de langverwachte bitcoin-obligaties appeared first on Bitcoinmagazine.nl.