El Salvador lanceert Freedom Visums voor bitcoiners met veel geld

De overheid van El Salvador werkt samen met Tether om het ‘Adopting El Salvador Freedom Visa Program’ te lanceren. De bedoeling is om de economie, cultuur en de inwoners van het land een boost te geven.

Voor 1.000 individuen die bereid zijn om een investering van $1 miljoen in het land te doen, ligt de route naar een verblijfsvisum en eventueel staatsburgerschap open.

Aanvragers moeten een niet-restitueerbare aanbetaling van $999 in bitcoin of USDT doen, en succesvolle kandidaten moeten een Know Your Customer (KYC)-verificatie ondergaan. In een blogpost staan alle details beschreven.

Als de persoon is geaccepteerd, wordt de aanbetaling gebruikt voor de investering van $1 miljoen in bitcoin of USDT te doen. Die is nodig om het zogenoemde Freedom Visa te verkrijgen, dat later dus een residency kan opleveren.

Gezinnen hebben de mogelijkheid om met z’n allen één aanvraag in te dienen. Paolo Ardoino, CEO van Tether, merkt op:

“Onze samenwerking met de regering van El Salvador is een belangrijk moment voor Tether als tech-leverancier. Dit initiatief benadrukt onze inzet om steden en communities te ondersteunen in hun streven naar financiële vrijheid en innovatie. Het vertegenwoordigt een unieke kans voor ons om onze technologische capaciteiten te gebruiken om groei en innovatie in de regio te bevorderen.”

Er is ook kritiek op het plan. $1 miljoen is veel geld en in veel landen, waaronder in de Europese Unie, kun je voor veel minder geld soortgelijke voordelen krijgen. In de Caribische eilanden kun je ook voor $100.000 een soortgelijk programma doorlopen.

Sinds bitcoin in september 2021 een wettig betaalmiddel werd, heeft El Salvador verschillende initiatieven aangegrepen om zijn economische groei te stimuleren. Met Volcano Energy lanceerden ze eerder dit jaar een mining bedrijf dat $1 miljard aan toezeggingen had. Tether helpt dit bedrijf daar ook bij.


The post El Salvador lanceert Freedom Visums voor bitcoiners met veel geld appeared first on Bitcoinmagazine.nl.