El Salvador deelt manier om bitcoinschatkist te volgen: $350 miljoen aan BTC in kas

El Salvador heeft onlangs een nieuwe feature toegevoegd aan hun officiële bitcoinwebsite, waardoor iedereen toegang heeft tot real-time informatie over de bitcoinschatkist van het land. Deze feature, ondersteund door Mempool, is ontworpen om transparantie te bieden over hoe de nationale voorraden worden beheerd. Mempool is een platform dat het netwerk van bitcoin in kaart brengt.

De toevoeging van deze tool op de website bitcoin.gob.sv stelt zowel burgers als internationale waarnemers in staat om de bewegingen en de hoeveelheid bitcoin in bezit van de overheid nauwkeurig te volgen. Dit is een belangrijke stap voor El Salvador, dat sinds het erkennen van Bitcoin als wettig betaalmiddel in 2021, streeft naar volledige transparantie. Dat laatste is vooral een PR, maar er worden wel stappen gezet.

Sparen in bitcoin in El Salvador

El Salvador koopt elke dag nog één bitcoin bij. Het was tot niet zo lang geleden onduidelijk hoeveel BTC het land in kas heeft. Nu (dit gedeelte) van de schatkist openbaar te volgen is, kan men concluderen dat het land nog steeds blijft sparen in BTC. Met een huidige dagkoers rond de $60.000 is het op het internationale niveau geen wereldschokkende investering. Maar het geeft wel aan dat het Centraal-Amerikaanse land steevast bezig is met het uitbreiden van hun bitcoinstrategie.

Als er een toekomst is waar bitcoin blijft groeien, dan kan naast de algehele inzet op bitcoin en de industrie. het steevast sparen in bitcoin ook voor een land als El Salvador voordelig uitpakken.

The Bitcoin Office

The Bitcoin Office is het officiële departement in El Salvador dat zich volledig richt op bitcoin en alles daar omheen. Overheidsplannen en initiatieven rondom BTC gaan tegenwoordig allemaal via deze instantie. Denk aan marketing, maar ook conferenties en financieel onderwijs.


The post El Salvador deelt manier om bitcoinschatkist te volgen: $350 miljoen aan BTC in kas appeared first on Bitcoinmagazine.nl.