EigenLayer ziet golf van opnames na uitsluiting van airdrop

EigenLayer heeft een grote toename van opnameverzoeken ervaren na het recente token airdrop debacle dat de gemeenschap met gemengde gevoelens achterliet.

Impact op Total Value Locked (TVL)

Vanaf 29 april registreerde het platform meer dan 12.412 opnameverzoeken binnen slechts drie dagen, wat duidt op wijdverspreide teleurstelling onder haar gebruikers. De eerste dag waren er in totaal 4.336 opnames, die escaleerden naar 6.496 de volgende dag.

Deze toename van activiteit vertegenwoordigt ongeveer 11,6% van de 107.000 unieke storters van EigenLayer. Als gevolg hiervan zal de Total Value Locked (TVL) van het protocol,  naar verwachting dalen tot iets meer dan $13 miljard. De volledige impact van deze opnames zal echter pas zichtbaar zijn na afloop van de zevendaagse opnameperiode van EigenLayer.

In dezelfde periode daalde de TVL van EigenLayer met meer dan 4%. Daarentegen zag Karak, een nieuwer restaking protocol, zijn TVL met 20,5% toenemen tot $ 439 miljoen en werd daarmee de op één na grootste in zijn soort op Ethereum. Deze groei, in combinatie met flexibele tokenopties, heeft geleid tot speculaties dat Karak mogelijk de volgende grote speler in de restaking ruimte zou kunnen worden.

EigenLayer TVL

Bredere implicaties

De beslissing om belangrijke markten zoals de VS en Canada uit te sluiten van de EIGEN airdrop heeft ook discussies aangewakkerd over de strategische beslissingen en inclusiviteit van blockchain protocollen. Terwijl de situatie zich ontvouwt, houden de cryptocurrency gemeenschap en potentiële investeerders de reacties van zowel EigenLayer als opkomende concurrenten zoals Karak nauwlettend in de gaten.

Het recente beleid van EigenLayer met betrekking tot zijn EIGEN airdrop heeft een opmerkelijke reactie veroorzaakt, die tot uiting kwam in een aanzienlijk aantal opnames. Het protocol staat nu voor de uitdaging om zijn marktpositie te behouden te midden van groeiende concurrentie en een verschuivend beleggerssentiment, vooral nu nieuwere entiteiten zoals Karak aan kracht winnen in de restaking arena.


The post EigenLayer ziet golf van opnames na uitsluiting van airdrop appeared first on Bitcoinmagazine.nl.