EigenLayer reageert op reactie van de gemeenschap met 28M meer EIGEN tokens

EigenLayer heeft een uitbreiding aangekondigd van de EIGEN token airdrop met 28 miljoen tokens naar meer dan 280.000 wallets. Deze beslissing volgt op kritiek op de initiële distributie.

Ontevredenheid van gebruikers aanpakken

Na de aankondiging van de airdrop op 29 april kreeg EigenLayer te maken met ontevredenheid, met name over de niet-overdraagbare tokenstructuur en de beperkte gemeenschapstoewijzing.

Door de beperkende maatregelen, waaronder agressieve geo-blocking en anti-VPN-beleid, konden gebruikers uit 30 landen niet deelnemen. Als reactie hierop paste EigenLayer zijn strategieën aan om een betere tokenverdeling voor zijn gemeenschap te garanderen.

De 28 miljoen extra tokens zijn bedoeld om de aanvankelijke tekortkomingen recht te zetten en EigenLayer’s toewijding aan de gebruikersbasis te tonen. Ondanks het feit dat de tokens tot een latere datum niet overdraagbaar zijn, heeft de stichting een vestingsschema opgesteld dat voorrang geeft aan leden van de gemeenschap boven privé-investeerders en teamleden.

Critici hebben ook gewezen op problemen met de tokenomische structuur van EigenLayer, waar slechts 45% van het totale aanbod wordt toegewezen aan de gemeenschap. Deze distributiestrategie, naast de minimale beloningen in vergelijking met Ethereum met inzet, heeft geleid tot ontevredenheid onder vroege supporters.

Vleugje optimisme

Ondanks de kritiek worden de EIGEN perpetuele futures rond de $ 9,50 verhandeld. Dit zou de 28 miljoen tokens van de huidige airdrop waarderen op 266 miljoen dollar. Deze waardering is onderhevig aan volatiele veranderingen naarmate we de officiële distributiedatum, 10 mei, naderen.

De aanpak van EigenLayer om de airdrop uit te breiden en het beleid aan te passen, benadrukt hun poging om een compromis te vinden met een ontevreden gemeenschap. Dit soort bemiddeling is noodzakelijk omdat gemeenschappen alles betekenen in de cryptowereld.


The post EigenLayer reageert op reactie van de gemeenschap met 28M meer EIGEN tokens appeared first on Bitcoinmagazine.nl.