EigenLayer kondigt token airdrop aan, en roept gemengde reacties op bij de gemeenschap

EigenLayer is klaar om zijn eigen token, EIGEN, te introduceren via een airdrop die gepland staat voor mei. De lancering omvat een substantiële totale voorraad van 1,67 miljard tokens, ontworpen om zowel de veiligheid als het nut van het netwerk te vergroten.

Details van de airdrop

De non-profit Eigen Foundation zal toezicht houden op de distributie van de tokens via een airdrop, waarbij 45% wordt toegewezen aan gemeenschapsgerelateerde initiatieven. Dit omvat een verdeling van 15% direct aan platformgebruikers via een “stakedrop”, gebaseerd op een snapshot van hun stakingactiviteiten per 15 maart 2024. De eerste 5% van deze tokens zal op 10 mei opeisbaar worden, volgens een gefaseerde vrijgavestrategie.

Het distributieplan geeft ook aan dat 55% van de tokens gereserveerd zijn voor investeerders en vroege bijdragers, met een driejarige lockup-periode die een volledige lock omvat tijdens het eerste jaar en een geleidelijke vrijgave daarna. Deze verdeling tussen aandelen voor de gemeenschap en aandelen voor investeerders heeft tot significante discussies geleid over de eerlijkheid van de toewijzing.

Informatie over airdrop seizoen 1

Reacties uit de gemeenschap

De aankondiging heeft een scala aan reacties uit de cryptogemeenschap losgemaakt. Terwijl sommige gebruikers enthousiast zijn over de mogelijkheid om extra beloningen te verdienen en de beveiligingsfuncties te verbeteren, uiten anderen hun bezorgdheid over de oneerlijke verdeling van de token.

De kritiek richt zich vooral op het aanzienlijke deel van de tokens dat is toegewezen aan investeerders in vergelijking met wat wordt beschouwd als een bescheiden toewijzing voor actieve leden van de gemeenschap. Deze zorgen benadrukken de voortdurende discussies binnen blockchain initiatieven over transparantie en eerlijkheid in token distributies.

Vooruitblik

EigenLayer heeft aanzienlijke vooruitgang geboekt sinds de oprichting in juni vorig jaar. Als restaking platform stelt het gebruikers in staat om Ethereum verkregen uit verschillende liquide staking tokens te storten en te “re-staken”. 

Dit proces draagt bij aan het beveiligen van netwerken van derden en actief gevalideerde diensten. Sinds de lancering van EigenLayer is er voor $16 miljard aan ether gestackt op het platform, wat de cruciale rol van EigenLayer in het gedecentraliseerde financiële (DeFi) ecosysteem onderstreept.

De introductie van het EIGEN token zal naar verwachting een grote invloed hebben op de toekomstige activiteiten van EigenLayer en mogelijk op het bredere Ethereum netwerk. Industrie-experts en analisten houden nauwlettend in de gaten hoe deze ontwikkelingen de dynamiek binnen de DeFi-sector zullen beïnvloeden, vooral op het gebied van beveiliging en consensusmechanismen.

Nu de airdrop in mei nadert, blijft de cryptogemeenschap waakzaam en velen zijn benieuwd hoe de ambitieuze plannen van EigenLayer zich zullen ontvouwen.


The post EigenLayer kondigt token airdrop aan, en roept gemengde reacties op bij de gemeenschap appeared first on Bitcoinmagazine.nl.