Eerste stablecoin voor Hong Kong op komst

Conflux Network maakt vrijdag bekend dat het mee gaat werken aan de lancering van de eerste stablecoin van Hong Kong. Het gaat om een cryptovaluta die de waarde van de Hong Kong-dollar volgt. De token wordt samen met fintech-bedrijf AnchorX opgezet en krijgt de ticker axHKD.

Naar eigen zeggen is Conflux Network de enige partij die in de speciale regio voldoet aan de lokale regelgeving voor “permissionless Layer-1-blockchains in China.”

AnchorX is een in Hong Kong gevestigd fintech-bedrijf. De schaalbaarheid en security van de stablecoin komt op het conto van Conflux Network te liggen. OKLink Trust is de partner voor de custody diensten van de axHKD.

De stablecoin wordt gelanceerd op het netwerk van Conflux zelf, waarna het later naar Ethereum zal komen.

De axHKD heeft een peg van 1:1 met de HKD. Het is “gedekt door hoogwaardige liquide activareserves, beschermd door een seggregated trustovereenkomst”. Naar verluidt helpen gereguleerde financiële instellingen van het land hierbij, waaronder private equity firma Hony Capital. Zij hebben 13 miljard onder beheer.

Het idee is om axHKD te gaan gebruiken voor internationale betalingen en daarnaast ook voor de handel in cryptovaluta. Denk daarbij aan een lokaal alternatief voor Tether, de dollartoken die vooral populair is vanwege deze zelfde twee redenen: dollarreserves buiten het gereguleerde systeem en als fiathandelspaar.

De Hong Kong Securities and Futures Commission (SFC) en de Hong Kong Monetary Authority (HKMA) hebben het roer onlangs omgegooid. Ze verwelkomen virtuele activa met open armen en proberen de markt te reguleren in plaats van te verbieden.


The post Eerste stablecoin voor Hong Kong op komst appeared first on Bitcoinmagazine.nl.