Eerste Spot Bitcoin ETF van Australië wordt gelanceerd op ASX

In Australië wordt op 20 juni het eerste spot Bitcoin exchange-traded fund (ETF) genoteerd aan de Australian Securities Exchange (ASX), dat directe investeringen in Bitcoin aanbiedt.

VanEck Bitcoin ETF goedgekeurd

De VanEck Bitcoin ETF, goedgekeurd door de ASX, biedt directe beleggingen in Bitcoin, waardoor het toegankelijker wordt voor Australische beleggers. Deze lancering volgt op vergelijkbare succesvolle producten in de VS en Hong Kong.

Voldoen aan de vraag van beleggers

Arian Neiron, CEO Azië-Pacific van VanEck, benadrukte de toenemende vraag naar Bitcoin-beleggingen in Australië. Hij benadrukte dat de ETF een gereguleerd en transparant beleggingsinstrument biedt, dat de complexiteit van het verwerven, opslaan en beveiligen van Bitcoin voor beleggers vereenvoudigt.

Vergelijkend succes

De introductie van deze ETF komt op een moment dat Amerikaanse Bitcoin ETF’s veel belangstelling hebben geoogst, met $58 miljard aan investeringen dit jaar.

Ondertussen lanceerde Hong Kong spot ETF’s voor Bitcoin en Ether, maar met minder enthousiasme dan de Amerikaanse markt.

Lokale concurrentie en marktverwachtingen

Lokale concurrenten zoals BetaShares en DigitalX bereiden zich ook voor om hun Bitcoin ETF’s op de ASX te noteren. Eerdere pogingen om Bitcoin ETF’s in Australië te introduceren hadden gemengd succes op de Cboe Australia beurs.

De verwachtingen zijn dit keer echter hoger door de prominente status van de ASX en de recente stijging van de Bitcoin-prijzen.

Betekenis voor de Australische cryptomarkt

Deze ontwikkeling is een belangrijke stap voor de Australische cryptocurrency markt, die beleggers meer mogelijkheden biedt en de toewijding van het land markeert om digitale activa in de mainstream financiën te integreren.


The post Eerste Spot Bitcoin ETF van Australië wordt gelanceerd op ASX appeared first on Bitcoinmagazine.nl.