‘Eerste klanten van Mt. Gox hebben geld teruggekregen’

Volgens berichten op sociale media hebben enkele crediteuren van de failliete cryptobeurs Mt. Gox hun deel ontvangen van de terugbetalingen. Tien jaar na het sluiten van het handelsplatform, is het eindelijk zo ver.

Het geld van deze schuldeisers is sinds februari 2014 op de beurs gestrand. Volgens berichtgeving op onder andere de Reddit-pagina r/mtgoxinsolvency, is de curator van de beurs bezig om de restituties in Japanse yen via PayPal naar gebruikers te sturen.

“Ik heb mijn betaling ontvangen”, beweerde Reddit-gebruiker Free-end254, met als bewijs een screenshot van de e-mail met de PayPal-bon, en:

“Ik heb net geld!” zei een andere Reddit-gebruiker, die aanvankelijk sceptisch was over de e-mail en dacht dat het een phishing en/of scam mail was. Ze bevestigden echter de legitimiteit van de betaling toen deze op hun PayPal-rekening verscheen. De eerste berichten over restituties dateren van 21 december.

Slechts een maand nadat Nobuaki Kobayashi, de curator die verantwoordelijk is voor de restanten van de beurs, via e-mails met schuldeisers begon te communiceren over de start van de terugbetalingen, is het dus al zo ver.

Hij stuurde op 21 november deze berichten uit. Hij deelde eind 2023 de eerste terugbetalingen in contanten te starten. Dit zal in het jaar 2024 door blijven lopen. Mt. Gox heeft zelf nog geen officieel statement afgegeven.


The post ‘Eerste klanten van Mt. Gox hebben geld teruggekregen’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.