Eerste bedrijf Hong Kong kondigt plannen voor bitcoin ETF aan

Een in Hongkong gevestigd bedrijf heeft plannen aangekondigd om goedkeuring te vragen voor een lokale bitcoin ETF. Als dit goedkeuring krijgt van de beurswaakhond, gaat de regio de Verenigde Staten achterna met een financieel bitcoinproduct.

Venture Smart Financial Holdings (VSFG) is het financiële bedrijf dat de eerste bitcoin ETF in China in het vizier heeft. Volgens berichtgeving heeft het bedrijf onlangs een aanvraag ingediend bij de financiële toezichthouder van het land.

De situatie in Hong Kong is bijzonder. Vorig jaar sloeg het sentiment ineens om en werden cryptobedrijven met open armen ontvangen. En dat terwijl de inmenging van China in de “speciale administratieve regio” groter en groter wordt én China juist erg tegen bitcoin was. Mining is er verboden, net als het doen bitcointransacties als betaalmiddel voor goederen en diensten.

Nu de cijfers uit de VS omtrent de bitcoin ETF’s erg positief zijn, lijken andere financiële grootmachten ook wel de stap te durven maken.

VSFG heeft zogezegd zijn zinnen gezet op de eerste spot-lancering van een bitcoin ETF. Daarbij moet het eerst goedkeuring krijgen bij de Securities and Futures Commission (SFC).Brian Chan, investeringsdirecteur van het bedrijf, wil in het eerste jaar $500 miljoen aan beheerd vermogen in het bitcoinfonds krijgen.

Er zijn al wel drie op futures gebaseerde crypto-ETF’s in Hong Kong. Dit zijn de CSOP Bitcoin Futures, CSOP Ether Futures en Samsung Bitcoin Futures. Samen zijn ze nu $50 miljoen waard. Samsung Asset Management verklaarde dat het bedrijf de mogelijkheid om een spot-ETF te lanceren niet volledig uitsluit. CSOP Asset Management heeft nog niet gereageerd op alle ontwikkelingen.


The post Eerste bedrijf Hong Kong kondigt plannen voor bitcoin ETF aan appeared first on Bitcoinmagazine.nl.