Econoom Henrik Zeberg zegt dat altcoins “gaan vliegen” in volgende bullrun

Econoom Henrik Zeberg zegt dat de altcoinmarkt zich voorbereidt op een parabolische stijging naar nieuwe hoogten voordat de wereldeconomie in een recessie komt. Dat vertelt Zeberg aan zijn 143.000 volgers op het sociale mediaplatform X waarbij hij kijkt naar de TOTAL-ETH-BTC-grafiek.

Macro-econoom bullish over altcoins

De TOTAL-ETH-BTC grafiek is een maatstaf om de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt te meten exclusief Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Deze indicator is een manier om beter inzicht te krijgen in de prestaties van de altcoinmarkt (alle andere cryptocurrency’s behalve BTC en ETH. De macro-econoom ziet dat de “euforie” toeneemt tot in de buurt van het niveau van $1,83 biljoen.

Hij zegt op X onder meer: “De blow off top is nog lang niet voorbij. Amerikaanse aandelen en crypto zullen stijgen in de laatste – en meest speculatieve fase – van deze cyclus. Altseason zal de altcoins doen vliegen. We komen dan in een euforische fase.”

Op het moment van schrijven is TOTAL-ETH-BTC gewaardeerd op $662,75 miljard.

Renteverlaging centrale banken

Maar hij wijst er ook op dat het beleid van centrale banken invloed heeft op het sentiment op de cryptomarkt. Centrale banken kunnen de rentetarieven verlagen of verhogen en dat beïnvloedt de liquiditeit in de markt. Zodra de rentetarieven laag zijn of verlaagd worden, dan is lenen goedkoper. Dit moedigt bedrijven en consumenten aan om meer te lenen en te besteden.

Een toename van leningen en uitgaven verhoogt de hoeveelheid geld die in omloop is, wat leidt tot meer liquiditeit in de markt. Dat kan ertoe leiden dat beleggers ook alternatieve beleggingen opzoeken zoals cryptovaluta en ze ook verder gaan kijken dan enkel bitcoin en ether.

Zeberg deelt een andere grafiek die suggereert dat centrale banken zoals de Federal Reserve in de VS en de Europese Centrale Bank (ECB) de rente meestal kort voor een recessie verlagen.

macro

Hij begeleidt de grafiek met de volgende tekst: “Economische expansie in het vooruitzicht – of late cyclus en dus een recessie in het vooruitzicht? Voor mensen die het moeilijk vinden om te begrijpen waar we ons bevinden in de conjunctuurcyclus. Op donderdag koos de Europese Centrale Bank (ECB) ervoor om haar basisrente te verlagen. ECB en FED zullen altijd proberen de rente te verlagen in de late cyclus. Dat is om te voorkomen dat de economie in een recessie terechtkomt. Kijk naar de grafiek. Zijn we in de ‘late cyclus’ – of staan we aan de vooravond van een ‘nieuwe economische expansie’?”

Canada en ECB

Deze maand hebben zowel de Bank of Canada (BOC) als de ECB de rentetarieven verlaagd. De volgende verklaring van de Federal Reserve over de Federal Funds Rate wordt verwacht tijdens de Federal Open Market Committee (FOMC) vergadering op 12 juni. De centrale bank wordt verwacht de rente ongewijzigd te laten.


The post Econoom Henrik Zeberg zegt dat altcoins “gaan vliegen” in volgende bullrun appeared first on Bitcoinmagazine.nl.