Econoom: de bitcoin markt wordt alleen maar gekker

De bitcoin prijs is dit weekend en maandag weer uit een dal geklommen. De koers tikte de 67.735 dollar aan op de Bitstamp grafiek en op moment van schrijven is de koers met 2,5% gestegen het afgelopen etmaal. Wat zeggen de analisten over bitcoin en de huidige markt?

“Het wordt alleen maar gekker op deze markt”

In een nieuw interview op de 1000x podcast zegt de Amerikaanse econoom Alex Krüger dat de huidige bull run van bitcoin en crypto grotendeels is gedreven door instroom in spot BTC exchange-traded funds (ETF’s). Volgens hem is  de hype nu pas begonnen.

Volgens de econoom, ondanks een recente prijscorrectie voor bitcoin en veel altcoins, is het verstandig om in ieder geval tot aan de BTC halvering long te blijven. Bij de halving gaan de beloningen voor miningbedrijven door midden. Hij legt ook uit waarom: “Het zit zo: de ETF-instroom is zo groot, dat ze naar mijn mening nog maar net begonnen zijn. Dat ondersteunt en maakt dit niveau van absolute krankzinnige stijging mogelijk. Dat is wat hier gebeurt. Als je bezorgd bent dat dit eigenlijk een goede plek is om in principe je spotbezittingen te hedgen met futures of perps om te onthedgen. Dat gezegd hebbende, denk ik dat het veel zin heeft om met de rally mee te gaan tot aan de halvering, tenminste.

Dingen zijn gek, maar dingen kunnen nog gekker worden, en we verdienen het meeste geld in het deel waar het echt, echt knotsgek wordt. Dus als we gewoon rationeel zijn, dan laat je het meeste geld op tafel liggen.”

De afgelopen weken was er echter sprake van winstnames, waardoor de koers van bitcoin weer daalde tot $61.000 na het bereiken van de all-time high van $74.000 eerder. Op de 4-uursgrafiek is er op moment van schrijven ook geen hogere top te zien, zo meldt deze analist op X.

Hij zegt ook het verstandig is om de in – en uitstroom van bitcoin exchange traded funds (ETF’s) in de gaten te houden, maar de invloed ervan op de bitcoinmarkt moet niet overdreven worden.


The post Econoom: de bitcoin markt wordt alleen maar gekker appeared first on Bitcoinmagazine.nl.