Econoom: “Bitcoin gaat MicroStrategy vernietigen”

De goudkoers is op maandag richting een all-time high geschoten en dat is voor Peter Schiff natuurlijk een reden om wat bitcoiners belachelijk te maken. Ditmaal moeten Mark Cuban en Michael Saylor het ontgelden voor het feit dat zij bitcoin boven goud prefereren.

Peter Schiff start oorlog tegen bitcoiners

Peter Schiff maakt zich al jaren druk om bitcoin en ditmaal is hij pissig over het feit dat de media meer aandacht geeft aan de digitale munt dan aan zijn favoriete goud.

“Ondanks de stijging van goud van 33 dollar vandaag, waarmee het op zijn hoogste koers ooit is gekomen tijdens Amerikaanse handelsuren, hoorde ik goud alleen maar genoemd worden op CNBC door Mark Cuban; die zei dat hij geen goud zal kopen.

In plaats daarvan schepte hij op over het kiezen van bitcoin boven goud. Deze haai zwemt in de verkeerde tank”, aldus Peter Schiff.

Overigens investeert de succesvolle Mark Cuban niet alleen in bitcoin. Hij stak ook substantiële bedragen in verschillende altcoins, waarmee hij laat zien in de potentie van blockchain-technologie in zijn algemeenheid te geloven.

Iemand die zich puur en alleen focust op bitcoin is natuurlijk Michael Saylor van MicroStrategy.

Schiff haalt uit naar MicroStrategy en Michael Saylor

De kritiek van Peter Schiff bereikte ook het adres van Michael Saylor en zijn MicroStrategy. Laatstgenoemde is natuurlijk het bedrijf dat sinds augustus 2020 bitcoin aankoopt voor de schatkist van het bedrijf en sindsdien al 193.000 bitcoin wist te verzamelen.

MicroStrategy is van plan om voor 600 miljoen dollar aan converteerbare obligaties te verkopen, waarmee ze vervolgens weer meer bitcoin kunnen aankopen.

Peter Schiff is van mening dat dergelijke strategieën op de lange termijn voor enorme verliezen kunnen zorgen. Met in potentie zelfs het faillissement van MicroStrategy.

“Bitcoin zal Michael Saylor omleggen en MicroStrategy laten zinken”, aldus Peter Schiff.

Ondanks de harde woorden van Peter Schiff staat MicroStrategy nog altijd miljarden dollars in de plus op zijn bitcoin-investeringen. Wat dat betreft zit de goudliefhebber er al jaren naast met zijn kritiek op de digitale munt.


The post Econoom: “Bitcoin gaat MicroStrategy vernietigen” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.