€100k verdienen met deze tool: Solana’s geheime wapen?

Ben je een crypto-enthousiasteling die altijd op zoek is naar de volgende grote kans? Dan is het tijd om Solscan te ontdekken, de meest onderschatte tool in de Solana-wereld.

Met Solscan kun je verborgen pareltjes (GEMs) vinden voordat de rest van de markt ze ontdekt. Klinkt goed? Lees dan snel verder!

Waarom Solscan?

Solscan is een complexe block explorer, niet zo eenvoudig als EVM block explorers. Slechts weinigen beheersen het, wat een voordeel biedt aan degenen die dat wel doen. Solana heeft veel tools, maar Solscan combineert al deze verschillende tools. Door Solscan te beheersen, heb je geen andere tools nodig.

Op Solscan kun je onder andere:

 • GEMs vinden
 • Whales/smart money monitoren
 • DEXs monitoren
 • Tokens analyseren
 • Slimme contracten analyseren

De kracht van Solscan

Solscan heeft een “Analytics” sectie met belangrijke informatie over de staat van het netwerk:

 • Technische prestaties van het netwerk
 • Informatie over stablecoins
 • Gas fees tracker

Hoewel deze sectie nuttig is, gebruik ik deze zelden voor diepgaande analyses. Om GEMs te vinden, gebruik je de “Defi” sectie. Klik op “Defi”, daarna op “Raydium” (de top Solana DEX). Filter de tijdsperiode naar de laatste 2 dagen en selecteer alleen de “Add Liquidity” en “Remove Liquidity” operaties.

Focus op de tokens waar veel liquiditeit aan is toegevoegd en zorg ervoor dat de liquiditeit niet is teruggetrokken.

Analyseren van tokens

Selecteer 5-7 recent gelanceerde projecten om je op te concentreren:

 • Het aantal houders
 • Het volume
 • Het contract
 • De whales/insiders

Klik op de token en vervolgens op “Holders”. Als er één houder is die meer dan 5% heeft, is dat geen goed teken. Een groot deel van de supply kan worden gehouden door een DEX of een CEX, wat in dit geval geen probleem is. Klik op het account en daarna op “Defi Activities” om te controleren of het een DEX is. Analyseren van de houders kan ook helpen om whales/insiders te vinden.

Diegenen die een groot deel van de supply bezitten, zijn meestal insiders met meer informatie.

Monitoring van insiders

Je kunt alle tokens die door insiders zijn gekocht in enkele klikken bekijken. Klik op het insider-account en vervolgens op “Defi Activities”. Als dezelfde token door verschillende insiders wordt gekocht, is dat een goed teken. Gebruik Cielo Finance om te analyseren of het een goede insider is. Kopieer/plak het adres op Cielo Finance en ga naar “Token PnL” om meer te weten te komen.

Cielo Finance: Onchain activity feed + wallet tracker

Risicoanalyse

Voor risico- en contractanalyse raad ik aan Rugcheck te gebruiken. Plak het tokenadres en binnen enkele seconden krijg je alle benodigde informatie.

Het proces is simpel:

RugCheck: Solana token checker

De Formule voor Crypto-Succes

De formule voor het vinden van alphas is eenvoudig: voer analyses uit en gebruik tools die niemand anders gebruikt. Hoe meer je dit soort vaardigheden aan je toolkit toevoegt, hoe groter de kans op winst. Solscan biedt een schat aan informatie voor degenen die bereid zijn om de tijd te nemen om het te leren en te gebruiken.

Begin vandaag nog met het verkennen van Solscan en ontdek de verborgen kansen binnen de Solana blockchain.

xoxo Sophia!


The post €100k verdienen met deze tool: Solana’s geheime wapen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.