Dylan LeClair: ‘ETF gaat om de erkenning van bitcoin als institutionele asset’

Als we bitcoin-analist Dylan LeClair moeten geloven zijn de koersstijgingen niet het belangrijkste gevolg van de eventuele lancering van een Amerikaanse Spot Bitcoin ETF.

“Het gaat om de erkenning van bitcoin als een institutionele asset. Pensioenfondsen en andere institutionele investeerders zullen binnenkort de arena betreden met aankopen voor de lange termijn”, aldus een zeer optimistische Dylan LeClair.

Het gaat om de onderliggende boodschap

Wat Dylan LeClair betreft gaat het om de onderliggende boodschap die de Spot Bitcoin ETF in Amerika met zich meebrengt. Daar lijkt hij gelijk in te hebben. De koersstijgingen op de korte termijn zijn natuurlijk interessant, maar het gaat om het onderliggende narratief.

Dat onderliggende verhaal is dat partijen als BlackRock en Fidelity met hun aanvragen voor een Spot Bitcoin ETF antwoord lijken te geven op de gigantische vraag naar bitcoin onder hun klanten.

“Grote institutionele partijen kopen niet om iets meteen de volgende maand te verkopen. Zij bouwen hun portfolio op voor meerdere decennia”, zo stelt de analist op Twitter.

Als voorbeeld geeft hij Mass Mutual, dat met een investering van ~100 miljoen dollar ongeveer 0,05% van hun portfolio in bitcoin investeerder. “Er zijn nog veel meer Mass Mutuals in de markt en die kijken allemaal naar hun obligatieportfolio, dat met 50 procent gedaald is vanaf de all-time highs, waardoor ze vraagtekens zetten bij hun eerdere overtuigingen”, zo gaat LeClair verder.

Larry Fink is geen bitcoin bull

De positieve woorden van Larry Fink, die nogal tegenstrijdig zijn met zijn eerdere uitspraken over de digitale munt, zijn volgens Dylan LeClair niet het gevolg van een plotselinge verandering van mening van de CEO van BlackRock.

“Het is een teken dat zijn klanten op de deur kloppen en vragen om een manier om in bitcoin te investeren”, zo vertelt LeClair.

Alles bij elkaar is Dylan LeClair dus vooral bullish over de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten vanwege de verandering van het narratief die dit teweegbrengt. Grote investeerders zullen instappen en dat betekent de legitimatie van bitcoin als een internationale asset.

Dat is waarom hij bullish is over bitcoin.


The post Dylan LeClair: ‘ETF gaat om de erkenning van bitcoin als institutionele asset’ appeared first on Bitcoinmagazine.nl.