Duitse politie neemt 2 miljard euro aan bitcoin in beslag

Duitse autoriteiten hebben 50.000 bitcoins in beslag genomen, ter waarde van ongeveer €2 miljard, in wat wellicht de grootste inbeslagname tot nu toe in het land is.

50.000 bitcoins

De Duitse wetshandhavingsautoriteiten verklaren dat ze bijna €2 miljard aan bitcoins in beslag hadden genomen in de oostelijke deelstaat Saksen. Er loopt nog steeds een onderzoek en er zijn nog geen aanklachten ingediend, aldus de politie.

Het Bureau voor Criminaliteitsbestrijding van de deelstaat Saksen verklaart dat de inbeslagname van 50.000 bitcoins de grootste tot nu toe is in Duitsland.

De politie geeft aan dat ze twee mannen onderzoeken, van 40 en 37 jaar oud, die worden verdacht van het runnen van een hackerswebsite tot het einde van 2013. Autoriteiten beweren dat de mannen bitcoins kochten met het geld dat ze verdienden via het portaal.

Het onderzoek was gericht op commerciële exploitatie van auteursrechtelijk beschermde werken en daaropvolgende commerciële witwaspraktijken.

Verdachten versturen bitcoin naar overheid

De inbeslagname volgt nadat de “beschuldigden vrijwillig” de bitcoins overmaakten naar een officiële wallet van het Bondsrecherche (BKA). Het BKA verschaft geen verdere details over de overdracht. Maar de onderzoekers zeggen dat er nog geen beslissingen zijn genomen over het verzilveren van de bitcoins.

De politie zegt dat er geen verdere informatie beschikbaar zou zijn totdat het onderzoek is afgerond.


The post Duitse politie neemt 2 miljard euro aan bitcoin in beslag appeared first on Bitcoinmagazine.nl.