Dubbele top voor bitcoin, koersdalingen op komst?

De bitcoin grafiek laat momenteel een dubbele top zien, wat volgens de analisten van U.Today wijst op een mogelijke koersdaling voor de digitale munt. “Dit patroon is noemenswaardig, omdat het regelmatig een trendomkering signaleert na een sterke opwaartse trend, wat suggereert dat bitcoin voor een kritiek moment staat”, aldus Arman Shirinyan van U.Today.

Bitcoin verliest momentum

Een dubbele top zien we vaak terug in de grafieken als een asset een hoogtepunt bereikt, vervolgens kort terugvalt en daarna weer naar het vorige hoogtepunt stijgt zonder deze te doorbreken.

Dat creëert twee pieken op ongeveer hetzelfde koersniveau. Voor bitcoin zou dit kunnen betekenen dat het momentum langzaam wegvalt, in ieder geval als we kijken naar de koersactie op de dagelijkse grafiek.

De bulls blijven moeite houden om de bitcoin koers voorbij het niveau van 43.000 dollar te duwen. Dat lijkt op het oog een bearish signaal voor bitcoin, maar vergeet niet dat het er fundamenteel redelijk goed voorstaat momenteel.

Wat kunnen we van bitcoin verwachten in 2024?

Voor het komende jaar staat waarschijnlijk als eerste de goedkeuring van de Spot Bitcoin ETFs in de Verenigde Staten op het programma.

De verwachting is dat de goedkeuring van die felbegeerde beleggingsproducten voor 10 januari zal plaatsvinden. Gaan we daarna een stijging krijgen? Dat moeten we nog maar zien.

Het sentiment is overwegend bullish, maar de door U.Today gedeelde grafiek is weer wat minder voor bitcoin. Zo blijft er altijd een vleugje onzekerheid in de markt zitten, wat het lastig maakt om harde uitspraken te doen over de koers op de korte termijn.

Om die reden roepen veel beleggingsexperts altijd dat het voor de meeste beleggers geen goed idee is om actief te handelen. Geloof je in de lange-termijn waarde van een financiële asset? Dan is het voor veel mensen een goede strategie om regelmatig bij te kopen en niet teveel bezig te zijn met de volatiliteit op de korte termijn.


The post Dubbele top voor bitcoin, koersdalingen op komst? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.