Drie mannen aangeklaagd voor sim-swap, hack en stelen $400 miljoen van FTX

Het Amerikaanse ministerie van Justitie heeft drie personen aangeklaagd voor het stelen van meer dan $400 miljoen aan cryptovaluta. Het ging om het geld dat buit was gemaakt bij de failliete beurs FTX.

Volgens de aanklacht die vorige week bij de federale rechtbank is ingediend betrof het een SIM-swapping-aanval.

De drie personen – Robert Powell, Emily Hernandez en Carter Rohn – deden deze aanval van maart 2021 tot april 2023. Er waren naar verluidt meerdere slachtoffers bij betrokken, zo valt op te maken uit de aanklacht die bij de Amerikaanse districtsrechtbank voor het noordelijke district van Illinois is ingediend.

De naam van FTX is daarin niet gedeeld, maar Bloomberg heeft achterhaald dat het wel om dit handelsplatform gaan. Ze baseren deze uitlatingen op het zogenaamde Victim Company-1 document.

De drie zijn beschuldigd van samenzwering om telegrafische fraude en identiteitsdiefstal te plegen. Ze kregen toegang gekregen tot het AT&T-account van een FTX-werknemer door frauduleuze identiteiten te gebruiken.. Daarna konden ze online accounts van FTX ontgrendelen en naar verluidt $400 miljoen aan cryptocurrency’s stelen.

FTX heeft in november 2022 het faillissement aangevraagd na wanbeheer van klantentegoeden. Oprichter en voormalig CEO Sam Bankman-Fried werd vorig jaar schuldig bevonden aan het oplichten van FTX-investeerders. Hij riskeert tientallen jaren gevangenisstraf.


The post Drie mannen aangeklaagd voor sim-swap, hack en stelen $400 miljoen van FTX appeared first on Bitcoinmagazine.nl.