Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins?

Het crypto-portfolio van Donald Trump vertegenwoordigt momenteel een waarde van 6,6 miljoen dollar. De op hemzelf gebaseerde MAMA memecoins is goed voor ongeveer 60 procent van dat indrukwekkende portfolio. Verder bezit Donald Trump ook ethereum, BABYTRUMP en MATIC.

Hiermee lijkt hij wat breder te investeren in de markt, alleen mist op dit moment bitcoin nog.

De presidentsrace van 2024

De voormalig president van de Verenigde Staten doet dit jaar weer mee aan de presidentsverkiezingen in het land. Op dit moment lijkt hij een goede kans te hebben om de overwinning naar zich toe te trekken.

Krijgen we dit jaar dan eindelijk een pro-bitcoin president in de Verenigde Staten? Tijdens zijn vorige presidentschap moest Donald Trump nog weinig tot niets hebben van bitcoin, maar dat lijkt nu langzaam te veranderen.

Zo riep hij recent enkele positieve dingen over bitcoin. “Je moet waarschijnlijk wat nieuwe regulering ontwerpen, maar veel mensen omarmen het. Meer en meer zie ik kom ik mensen tegen die willen betalen met bitcoin. Ik kan er ondertussen mee leven”, aldus Trump.

Terwijl hij in 2019 nog op Twitter publiceerde dat hij “geen fan” was van cryptocurrency’s. Trump riep onder andere dat ze “geen geld” zijn. Dat laatste herhaalde hij terloops, door te stellen dat hij fan is van één valuta en dat is natuurlijk de Amerikaanse dollar.

Kritiek op gecentraliseerde financiële systemen

Opvallend is ook de kritiek die Trump momenteel levert op gecentraliseerde financiële systemen. Zo is de presidentskandidaat een tegenstander van de introductie van digitaal centralebankgeld.

Onder zijn bewind zal er volgens hemzelf geen digitale versie van de Amerikaanse dollar op de markt komen. Het is ook nog steeds de vraag waarom dat überhaupt nodig zou zijn en wat het toevoegt.

In principe is de Amerikaanse dollar natuurlijk al digitaal en lijken de Amerikaanse centrale bank en de overheid voldoende controle te hebben over het systeem.


The post Donald Tump investeert miljoenen dollars in memecoins? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.