Donald Trump over crypto: “Dat is prima, stem op mij”

Woensdagavond sprak Donald Trump zijn steun uit voor cryptocurrency’s. De Republikein, verwikkeld in een strijd om het Amerikaanse presidentschap, sprak bij opmerkelijke bijeenkomst in zijn resort Mar-a-Lago in Palm Beach in Florida een menigte toe.

Het was een zogenoemd Trump Cards NFT Gala, waar de eigenaars van de NFT’s van Trump welkom waren. Een crypto-savy genootschap dus, en dus ook onderdeel van de campagne van Trump.

Tijdens het evenement bekritiseerde Trump het standpunt van de huidig zittende Biden-regering, in het bijzonder vanwege zijn beleid ten opzichte van digitale activa. Hij imiteerde een gesprek en zei:

“Als je Biden vraagt; meneer, bent u dan voor of tegen crypto? Wat is dat? Wat? Haal mij van het podium. Nu heeft hij geen idee. Maar kijk, [hij] is er erg op tegen. De Democraten zijn er zeer tegen.”

Ondanks dat het één grote marketing campagne is, en je je twijfels moet stellen bij de NFT-mania waar Trump in is meegegaan, is er een duidelijk pro-crypto-sentiment onder zijn publiek. Daar speelt Trump dus op in:

“En ik zeg dit: veel mensen zijn er erg voor. Waarschijnlijk een groot deel van de mensen in deze groep. En ik vind het prima. Ik wil er zeker van zijn dat het goed en solide is. Maar voor mij is het prima. (…) Als je van crypto (in welke vorm dan ook) houdt, en het komt in veel verschillende vormen voor, dan kun je maar beter op mij stemmen als je voor crypto bent.” 

Trump vertelt dat hij het jammer vindt dat cryptobedrijven de VS achter zich laten. Hij schrijft deze trend toe aan een onvriendelijk klimaat wat betreft regelgeving.

“Crypto verlaat de VS vanwege de vijandigheid tegen crypto”, zo stelt hij. Hij belooft deze trend te keren door een vriendelijker kader met regels te maken voor blockchain en cryptovaluta.

Het blijft natuurlijk allemaal verkiezingsretoriek.


The post Donald Trump over crypto: “Dat is prima, stem op mij” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.