Donald Trump noemt zichzelf “crypto president”: Gaat hij de industrie veranderen?

Op een tech fondsenwerving in San Francisco noemde voormalig president en 2024 Republikeinse kandidaat Donald Trump zichzelf een “crypto president.” Dit evenement bracht $12 miljoen op. Het werd georganiseerd door tech-investeerders David Sacks en Chamath Palihapitiya. Trevor Traina, een tech-bestuurder uit San Francisco en voormalig Trump ambassadeur in Oostenrijk, zei dat Trump benadrukte dat hij de “crypto president” wil zijn tijdens zijn toespraak.

Donald Trump steunt de cryptosector

Trump benadrukte hoe belangrijk cryptocurrency is en gaf aan dat hij de sector sterk ondersteunt. Dit werd bevestigd door Harmeet Dhillon, lid van het Republikeinse Nationale Comité, die ook aanwezig was. Hoewel hij geen specifieke details gaf over zijn crypto beleid, was Trump zijn steun voor cryptocurrency duidelijk.

https://twitter.com/WatcherGuru/status/1799149332064772138

Trump zijn steun voor blockchain technologie is zelfs zo duidelijk dat hij een NFT-collectie genaamd “Trump Digital Trading Cards” uitbracht. Holders van bepaalde NFT’s uit deze collectie hadden zelfs de kans om een etentje met Trump te krijgen.

Trumps strategie met cryptocurrency

Trump is een van de weinige politici die cryptocurrency steunt. Hij bezit zijn eigen cryptocurrency en accepteert crypto donaties voor zijn campagne. Hiermee probeert hij de cryptocurrency gemeenschap aan te trekken voor de verkiezingen van 2024.

Cryptocurrency en de komende verkiezingen in Amerika

De cryptosector speelt een belangrijke rol in de politieke discussie in de Verenigde Staten, vooral met de aankomende presidentsverkiezingen. Kandidaten moeten duidelijk maken waar ze staan tegenover cryptocurrency.

Trumps steun voor cryptocurrency gaat verder dan fondsenwerving; het is een belangrijk punt voor zijn aanhangers. Investeringsdeskundigen denken dat Trumps steun de cryptosector positief kan beïnvloeden. Als Trump zijn belofte als “crypto president” waarmaakt, kan de sector mogelijk sterk groeien. Dit heeft dan vooral te maken met gunstige reguleringen in Amerika.

Het moet natuurlijk wel nog blijken of Trump daadwerkelijk positieve veranderingen gaat doorvoeren voor crypto, of dat het puur een praatje is om meer stemmers voor zich te winnen.


The post Donald Trump noemt zichzelf “crypto president”: Gaat hij de industrie veranderen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.