Donald Trump: “Bitcoin en crypto zijn gekke, nieuwe munten”

Donald Trump lijkt toleranter te zijn ten opzichte van bitcoin en andere cryptovaluta. De voormalig president van de VS neemt een positieve houding aan ten opzichte van cryptocurrency als hij opnieuw wordt herkozen. Hij sprak over bitcoin en cryptocurrency in een interview met nieuwszender CNBC.

“Het heeft [zijn] eigen leven gekregen. Soms doe ik kleine dingen voor de lol en, weet je, verdien er geld mee,” zegt Trump. Maar hij verklaart géén bitcoin te hebben, maar “soms mensen laat betalen via bitcoin.” Hij voegt eraan toe: “Als je erover nadenkt, is het een extra vorm van valuta. […] Het zijn gekke nieuwe valuta’s. Dat is wat ik ze noem, weet je, of het nu Bitcoin is of andere crypto.”

De voormalige Republikeinse president en huidige presidentskandidaat heeft een serie van 1.000 merksneakers uitgebracht. Veel van de paren zijn betaald met cryptocurrency, “en ik kon het bedrag niet geloven,” zo zegt hij.

Trump had eerder zijn scepsis over cryptocurrency als zittend president, maar gaf eerder dit jaar aan dat zijn houding was veranderd. Trump noemde cryptocurrency een “zwendel” terwijl hij president was en droeg naar verluidt minister van Financiën Steve Mnuchin op om “tegen bitcoin op te treden.”

Republikeinen zoals Vivek Ramaswamy en Ron DeSantis, die ook in de running waren als presidentskandidaat, zijn veel vocalere en eloquente voorstanders van cryptocurrency. Onafhankelijke kandidaat Robert F. Kennedy, Jr. pleit ook voor cryptocurrency.

Daarentegen heeft de regering-Biden ongunstig gehandeld ten opzichte van crypto, voornamelijk via de Securities and Exchange Commission. SEC-voorzitter Gary Gensler is een veel voorkomend doelwit van kritiek vanwege het ambigu beleid van zijn agentschap ten aanzien van crypto en pogingen tot “regulering door handhaving.”

De regering-Biden staat mogelijk meer open voor een door de Amerikaanse centrale bank uitgegeven digitale valuta (CBDC) dan Trump. Trump, net als de andere Republikeinse concurrenten en Kennedy, heeft zich sterk verzet tegen een Amerikaanse CBDC, hoewel de positie van Trump ten opzichte van CBDC eerder positief is geïnterpreteerd.


The post Donald Trump: “Bitcoin en crypto zijn gekke, nieuwe munten” appeared first on Bitcoinmagazine.nl.