Donald Trump belooft een Amerikaanse CBDC ‘nooit’ toe te staan

De Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump bewijst zich meer en meer als een positieve kracht voor bitcoin. Nu kondigt hij aan TEGEN een Amerikaanse Central Bank Digital Currency (CBDC) te zijn en dat hij “nooit” toestemming zal geven voor dergelijke projecten.

Die uitspraak werd met luid gejuich ontvangen door de aanwezigen. Overigens betekent dit natuurlijk niet dat Trump VOOR bitcoin is.

De absolute controle over geld

De reden dat Donald Trump fel tegen de komst van een CBDC is? “Zo’n valuta zou de federale overheid, onze federale overheid, de absolute controle over jouw geld geven […] ze kunnen jouw geld afpakken zonder dat je überhaupt doorhebt dat het verdwenen is.

Dit zou een gevaarlijke bedreiging voor onze vrijheid zijn een ik zal dit niet toelaten in Amerika”, aldus een duidelijke Donald Trump.

De man die in 2020 de presidentsverkiezingen van President Joe Biden verloor, kondigde in november 2022 zijn kandidaatschap voor de presidentsverkiezingen van 2024 aan.

Afgelopen jaar Ron DeSantis, de gouverneur van Florida en tevens een presidentskandidaat voor de republikeinen, een vergelijkbare belofte. Hij zou op zijn eerste dag als president van Amerika een einde maken aan CBDCs.

Bitcoin-kandidaat Ramaswamy steunt Trump

Vivek Ramaswamy was tot voor kort ook in de race als republikeinse kandidaat. Hij besloot zich op 15 januari echter terug te trekken, omdat hij in Iowa slechts 8 procent van de stemmen wist binnen te halen.

Nu schaart hij zich officieel achter Trump. Daardoor bestaat de mogelijkheid dat hij een rol zal vervullen in de administratie van Trump, mocht die in november van dit jaar verkozen worden.

Kan het jaar 2024 met de eventuele verkiezing van Donald Trump als nieuwe president van de Verenigde Staten de doorbraak van bitcoin in Amerika betekenen? Dat is lastig te voorspellen, maar het is bijna onmogelijk om het bitcoin lastiger te maken dan Joe Biden dat de afgelopen tijd heeft gedaan.


The post Donald Trump belooft een Amerikaanse CBDC ‘nooit’ toe te staan appeared first on Bitcoinmagazine.nl.