Dominante van bitcoin ten opzichte van altcoins stijgt

Het aandeel van bitcoin in de totale marktkapitalisatie van alle cryptovaluta elkaar bereikt het hoogste punt in twee jaar. Deze metric staat ook wel bekend als de Bitcoin Dominantie.

Volgens gegevens van TradingView is de dominantie van bitcoin de afgelopen week gestegen van 52% naar ruim 53%. In oktober was dit overigens even kort nog ietsje meer, rond toen het rond de 54% en 55% schommelde.

Daarbij moet ook gelijk gezegd worden: het is een ietwat scheve metriek, omdat stablecoins en illiquide tokens met een grote marktkapitalisatie voor troebel zorgen.

De dominantie van bitcoin is in 2023 desondanks consistent gestegen en bevindt zich nu op een niveau dat sinds april 2021 niet meer is gezien. Dit heeft er ook mee te maken dat bitcoin (BTC) in het paar met ether (ETH) stijgt. Of anders gezegd: je moet steeds meer ether betalen voor evenveel bitcoin.

In het verleden gingen bitcoin bullruns vaak gepaard met nog sterkere opwaartse trend voor altcoins. Dit jaar lijkt de trend echter in het voordeel van bitcoin te zijn veranderd. ETH/BTC staat zogezegd lager, en sommige analisten denken zelfs dat Solana de rol gaat overnemen.

Daarnaast kijkt de NFT liefhebber nu met een schuin oog naar Ordinals, waardoor de ether-blockchain ook op dat punt een positie lijkt te verliezen.

In dezelfde periode is de prijs van bitcoin in Amerikaanse dollars met 167% gestegen, steeg de prijs van ether met 90%.


The post Dominante van bitcoin ten opzichte van altcoins stijgt appeared first on Bitcoinmagazine.nl.