Dogecoin Whales Slokken $280 Miljoen Op

Dogecoin whales hebben in slechts twee weken voor $280 miljoen aan DOGE-tokens gekocht. Dat blijkt uit on-chaincijfers die op X gedeeld zijn. Onder meer Tesla-topman Elon Musk heeft het vuurtje opgestookt met een tweet over Doge.

Dogecoin whales actief

Uit een recente analyse uitgevoerd door crypto-analist Ali Martinez, blijkt dat whales flink veel DOGE hebben ingeslagen. Het gaat om maar liefst 1,4 miljard aan DOGE-tokens, die zijn gewaardeerd op ongeveer $280 miljoen in de loop van de laatste twee weken. Een whale is een entiteit is minstens 100 miljoen dollar aan DOGE tokens in bezit heeft.

bron: Reddit

Deze accumulatiefase begon na een opmerkelijke daling van de DOGE-prijs, die met 40% daalde in de eerste twee weken van maart, en een dieptepunt bereikte na het bereiken van een lokale hoogte van $0,2 per DOGE.

In de bovenstaande grafiek is de duidelijke toename in accumulatie te zien, samenvallend met de recente rally, waarin de DOGE-prijs met 78% steeg binnen een tijdsbestek van negen dagen.

Met de huidige prijs van circa 22 dollarcent per Doge heeft de munt een tijdelijk hoogtepunt bereikt. Het hoogste punt sinds november 2021, het begin van de vorige bullmarkt. Deze stijging is toe te schrijven aan verschillende factoren. Zo zou DOGE onderpresteren ten opzichte van andere mememunten zoals Shiba Inu (SHIB), dat juist een opmerkelijke run maakte van 140% beleefde ten opzichte van Dogecoin in slechts twee weken.

4/20 en Elon Musk

Daarnaast wil de munt ook tijdens de maand april nogal eens stijgen, historisch gezien. 20 april (4/20) is namelijk een soort onofficiële feestdag in de Dogecoin-community. Het is een meme geworden op sociale media en ook binnen de cannabis cultuur is “420” een belangrijk getal. De community viert dan de dag van de cryptocurrency, ook bedoeld om hype te creëren rondom hun munt.

Ook is er weer speculatie over potentiële katalysatoren, zoals de tweets van Elon Musk, wat verder bijdraagt aan het marktsentiment. Zoals deze tweet van vorig jaar. En blijkbaar anticiperen whales op deze feestelijke maand om alvast veel DOGE in te slaan, ook wel bekend als “frontrunning”.

 


The post Dogecoin Whales Slokken $280 Miljoen Op appeared first on Bitcoinmagazine.nl.