Dogecoin vs Shiba Inu: DOGE tikt $0,20 aan, SHIB wint support, welke crypto meme gaat stijgen?

Waar de grote crypto meme coins zoals Dogecoin en Shiba Inu het vorig jaar nog erg lastig hadden lijken ze dit jaar een grote comeback te maken. Dogecoin steeg in het afgelopen jaar al meer dan 127% terwijl Shiba Inu met meer dan 177% steeg over dezelfde periode. Hoe ziet de toekomst voor deze tokens eruit en wie gaat in toekomst de grootste crypto meme coin worden?

Dogecoin koers verwachting

Dogecoin wist net als Shiba Inu een aanzienlijk herstel door te maken, maar wist in tegenstelling tot Shiba Inu zijn stijgingen voort te zetten. Dogecoin steeg over de afgelopen 30 dagen met nog eens 17% terwijl Shiba Inu over dezelfde periode juist 18% moest in leveren.

Dogecoin Koers Grafiek – Bron: CoinMarketCap

Tegelijkertijd hebben de investeerders van Dogecoin niet te klagen over de toekomstige vooruitzichten van Dogecoin. Als er gekeken wordt naar de indicatoren van DOGE lijkt ook het vooruitzicht erg positief.

DOGE heeft een RSI van 59, waarmee het richting bullish terrein aan het bewegen is. De huidige koers waarde van DOGE is op dit moment ook meer waard dan al zijn belangrijke moving averages, zowel die van de korte als de lange termijn.

Het belangrijkste kantelpunt van Dogecoin ligt op dit moment rond de $0,192, en zolang de koers boven dit niveau weet te blijven ziet het er erg bullish uit voor de DOGE koers. Het lijkt het daarmee iets beter te doen dan zijn grote concurrent Shiba Inu.

Shiba Inu koers verwachting

Ondanks dat Shiba Inu over de afgelopen maand al meer dan 18% daalde, betekent dit niet dat Shiba Inu geen kans heeft om zijn weg omhoog richting Dogecoin te starten. Alle indicatoren van de token lijken namelijk positief en het is daardoor aannemelijk dat Shiba Inu binnenkort start met een herstel rally.

shib koers
Shiba Inu Koers Grafiek – Bron: CoinMarketCap

Het handelsvolume van SHIB steeg recentelijk van $350 miljoen naar $700 miljoen en daarnaast wist de 30-daagse MA voorbij de 200-daagse MA te kruisen en daarmee een gouden kruis te vormen dat normaal duidt op het begin van een uitbraak. Daarnaast wist de RSI te stijgen van onder de 50 tot 70.

De combinatie van het gouden kruis patroon en het stijgen handelsvolume lijken te bevestigen dat Shiba Inu zich opmaakt voor aan aanzienlijke rally.

Dogecoin vs Shiba Inu – Welke crypto gaat stijgen?

DOGE en SHIB zijn altijd al de twee grootste meme coins in de crypto markt geweest en Dogecoin bevindt zich nu, met een market cap van $29 miljard, op plek 8 terwijl Shiba Inu zich op plek 12 bevindt met een market cap van $16 miljard.

Ondanks dat Shiba Inu op de vooravond lijkt te staan van een nieuwe rally heeft het nog een lange weg te gaan voordat het in de buurt van Dogecoin kan komen. Met een huidige market cap van $16 miljard is Shiba Inu $13 miljard minder waard. Dat betekent dat Shiba Inu bijna moet verdubbelen in waarde om Dogecoin bij te halen.

Desondanks blijft het goed om deze tokens in de gaten te houden, aangezien de aankomende Bitcoin halving kan leiden tot grote verrassingen. Het is namelijk niet alleen Bitcoin die historisch gezien profiteert van de halving, er zijn vaak vele altcoins die mee weten te profiteren. Vooral crypto meme coins met een lage market cap weten vaak grote winsten te boeken. Om die reden bespreken we hieronder een drietal cryptos die grote winsten op kunnen leveren tijdens de aankomende Bitcoin halving.

Dogeverse – Een multi-chain alternatief voor Dogecoin

Een van de nieuwe cryptos die de aandacht van de crypto markt weet te trekken is Dogeverse. Deze token brengt de originele Dogecoin naar andere blockchains, hierdoor kan de token gebruikt worden op de Ethereum, Polygon, BNB, Solana, Base en Avalanche blockchain.

De token wordt ook wel de eerste multi-chain Doge token genoemd. Het project is onlangs zijn presale gestart waarbij investeerders vroeg kunnen instappen tegen een gereduceerde prijs. Tijdens de presale worden 30 miljard van de totale 200 miljard tokens verkocht.

Gebruikers die de DOGEVERSE token kopen kunnen meteen beginnen met staken. Hiermee kunnen ze een aantrekkelijk passief inkomen verdienen. 10% van de totale token voorraad wordt gereserveerd voor deze beloningen.

Het team heeft ook een deel van de tokens geserveerd voor de financiering van de ontwikkeling van het project, de liquiditeit voor exchanges, marketing activiteiten en het ontwikkelen van het ecosysteem. Je kunt de nieuwe DOGEVERSE token nu kopen door ETH, USDT, BNB of MATIC in te wisselen.

 

Slothana – Nieuwe Solana token met potentieel

Slothana is een onlangs gelanceerde meme coin die ontwikkeld is op de Solana blockchain. Het kan hierdoor mee profiteren met het succes van deze blockchain, aangezien deze blockchain recentelijk verantwoordelijk is geweest voor meerdere succesvolle token lanceringen.

sloth

Slothana onderscheidt zich van andere meme coins doordat het niet gebruik maakt van een standaard presale of een direct naar DEX lancering. In plaats daarvan gebruikt het een send-to-wallet airdrop systeem waarbij gebruikers SOL tokens kunnen overmaken naar het wallet dars van Slothana. Hierdoor wordt het nog makkelijk gemaakt om SLOTH tokens te kopen.

De presale van SLOTH is een groot succes gebleken aangezien er in korte tijd meer dan $10 miljoen werd opgehaald. Dit betekent wel dat investeerders nu nog maar beperkt de tijd hebben om SLOTH tokens te kopen voordat de presale ten einde loopt. 1 SOL levert je 10.000 SLOTH tokens op.

Smog Token – Succesvolle Solana meme coin

De Smog token is een voorbeeld van een succesvolle token op de Solana blockchain. Deze token maakte niet gebruik van een presale, maar werd direct gelanceerd op de Jupiter exchange.

Deze listing werd meteen een groot succes, aangezien de token op dag 1 al met 100% wist te stijgen. Nu, 2 maanden later, is de token al met meer dan 200% gestegen. Door zijn succes is de token nu ook op de MEXC exchange gelist.

smog

Het team achter Smog had een duidelijk plan, ze wilden viraliteit en naamsbekendheid creëren en daarvoor had het dan ook 50% van de token voorraad geserveerd. Daarnaast is nog eens 35% van de token voorraad gereserveerd voor airdrops, die een belangrijk onderdeel gaan vormen in token allocatie.

Tokens kan je op dit moment kopen op de Jupiter exchange, MEXC exchange, of via de officiële website. Investeerders hebben hier nu nog beperkt de tijd om de token te kopen met 10% korting.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Dogecoin vs Shiba Inu: DOGE tikt $0,20 aan, SHIB wint support, welke crypto meme gaat stijgen? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.