Dogecoin staat klaar voor een bull run

Terwijl het merendeel van de cryptocurrency-sector zich herstelt, is Dogecoin geen uitzondering. Volgens een bekende marktexpert zou de recente prijscorrectie van Dogecoin wel eens een voorbereiding kunnen zijn op een enorme stijging.

Crypto-handelaar Ali Martinez suggereert dat de recente prijsdaling van Dogecoin “onderdeel is van het gebruikelijke gedrag voorafgaand aan grote stierenrennen,” volgens zijn analyse en waarnemingen van grafiekpatronen die hij deelde op X.

Martinez benadrukte specifiek dat Dogecoin’s uitbraak uit een dalend driehoekspatroon in 2017 een terugval van 40% voorafging, voordat de populaire meme cryptovaluta een ongekende bull run van 982% inzette in de daaropvolgende maanden.

DOGE-prijsactie 2017 analyse. Bron: Ali Martinez

In 2021 herhaalde DOGE een soortgelijke koersactie, waarbij het dit keer een nog significantere terugval van 56% kende voordat het een explosieve stijging van 12,197% doormaakte, waarbij het steeg van slechts $ 0,0002 naar ongeveer $ 0,0245.

DOGE prijsactie 2021 analyse. Bron: Ali Martinez
DOGE-prijsactie 2021 analyse. Bron: Ali Martinez

Recentelijk heeft DOGE opnieuw een uitbraak uit een dalend driehoekspatroon laten zien en ondergaat momenteel een prijscorrectie van 47%, vergelijkbaar met eerdere cycli, “wat de volgende bull run voor DOGE zou kunnen aansteken,” benadrukte Martinez.

DOGE price action 2024 analysis. Source: Ali Martinez
DOGE price action 2024 analysis. Source: Ali Martinez

Ondertussen handelt DOGE in de cryptomarkt momenteel tegen een prijs van $ 0,1317, wat een stijging van 3,58% op de dag betekent. Hiermee probeert het de verliezen van 14,28% op de weekgrafiek en de daling van 30,74% op de maandgrafiek om te keren, volgens de recentste gegevens van 2 mei.

DOGE
DOGE

Alles overwogen, zou Dogecoin inderdaad op weg kunnen zijn naar een enorme bull run die zelfs de vorige twee gelegenheden zou kunnen overschaduwen. Echter, de sector kan soms verrassende wendingen nemen, dus eigen onderzoek doen is cruciaal voordat men investeert.

 


The post Dogecoin staat klaar voor een bull run appeared first on Bitcoinmagazine.nl.