Dogecoin Pumpt 5%: Kan Elon Musk de Crypto Meme Boosten Naar $0.2

De Dogecoin koers is de afgelopen week met +5% gestegen naar $0,826 en steeg ook met +2% in de afgelopen 24 uur na een tweet van Elon Musk. DOGE bevindt zich nog steeds in een bearish positie, maar zou aan de hand van verschillende factoren kunnen stijgen naar $0,20 de komende maanden.

Is het een goed idee om Dogecoin te kopen of zijn er op korte termijn betere alternatieven voor DOGE? Lees dit en meer in de Dogecoin koers verwachting van zondag.

Dogecoin Koers Verwachting – Kan DOGE Stijgen Naar $0,20?

Dogecoin, de allereerste meme coin, heeft tot nu toe nog niet kunnen profiteren van de bullish crypto markt. Terwijl vele cryptomunten het afgelopen jaar behoorlijk zijn gestegen, ligt DOGE momenteel zo’n +1% hoger dan in februari 2023.

Om die reden zou Dogecoin de mogelijkheid hebben om dit jaar een comeback te maken, met behulp van Elon Musk, een van de grootste Dogecoin fans.

Tweet van Elon Musk Geeft Crypto Meme Dogecoin een Boost

De Dogecoin koers steeg vandaag met bijna +2% na een tweet van Elon Musk, waarin de eigenaar van X (Twitter) zegt: “I love puppies”, met een foto van puppy’s erbij. Meerdere reacties op de tweet verwezen naar Doge, terwijl de Dogecoin koers steeg tot een piek van $0,084 op zondagochtend.

Omdat Musk een grote fan is van Dogecoin, wordt er nog steeds gespeculeerd onder de community dat Twitter binnenkort gebruik zou kunnen maken van crypto als betaalmiddel. Als dit gebeurt, is de kans groot dat Dogecoin dan ook als betaalmiddel gebruikt kan worden op het platform.

Hoewel je momenteel alleen nog kunt betalen met FIAT geld op het platform, zou de toevoeging van crypto betalingen Dogecoin een behoorlijke boost kunnen geven, een boost die de token nodig heeft.

Dogecoin in Space

Nadat Elon Musk via het account van zijn ruimtevaartbedrijf, SpaceX, een tweet stuurde, vroeg de Dogecoin community of Musk Dogecoin nog de ruimte in zou lanceren. Musk was van plan om in 2022 een Dogecoin satelliet de ruimte in te lanceren, maar deze was toen die tijd nog niet klaar om gelanceerd te worden.

De Geometric Energy Corporation (GEC) betaalde Elon Musk in de vorm van DOGE om de missie DOGE-1 alsnog voort te zetten.

Tijd voor Dogecoin om Los te Koppelen van Elon Musk Tweets?

Sommige leden van de Dogecoin community vinden dat de Dogecoin koers té afhankelijk is van Elon Musk tweets en stunts. Omdat DOGE de originele en de grootste meme coin is aller tijden, zou de cryptomunt een sterkere basis moeten hebben en niet afhankelijk zijn van wat Musk zegt op het internet.

Ondanks de tweets en stunts van Musk, is er op het platform X (nog) geen enkele manier om Dogecoin te gebruiken.

Een andere verbetering voor Dogecoin zou een vorm van utility zijn. Dogecoin kan momenteel alleen gebruikt worden als betaalmiddel, zonder extra voordelen met zich mee te brengen. Dit terwijl meme coins zoals Shiba Inu een heel ecosysteem met zich meebrengen, waar gebruikers daadwerkelijk iets mee kunnen.

Dogecoin heeft erg veel potentie om als meme coin verder te groeien. Een sterke community heeft DOGE al, nu zou een vorm van utility de meme coin pas echt de lucht in sturen.

Analyse Dogecoin Koers

Hoewel de Dogecoin koers deze week sterkte laat zien, ligt deze nog zo’n -20% lager dan de highs van begin december 2023. Maar nu DOGE deze week boven zijn 30-daagse moving average (geel) is uitgebroken, is er weer hoop voor de meme coin.

Deze moving average kan dalingen voor Dogecoin afremmen en bijdragen aan verdere stijgingen in de koers. Dit wordt ondersteund door een neutrale Relative Strength Index (RSI) van 54, die laat zien dat DOGE genoeg momentum heeft en nog niet overbought is.

Ondanks dalingen in de Dogecoin koers sinds de top van december, blijkt dat het aantal wallets met 0,001 tot 1 DOGE flink is gestegen in de afgelopen tijd. Dit heeft echter de verkoopdruk niet tegengehouden, waardoor een stijging naar de $0,20 op korte termijn erg onrealistisch is voor de meme coin.

Met een Elon Musk crypto boost, is het mogelijk dat Dogecoin nog verder omhoog schiet. Zonder dat, zou de meme coin binnenkort – zonder indrukwekkende stijging – weer in een retracement terecht kunnen komen.

Deze Alternatieve Crypto Memes Kunnen Exploderen

Voordat Dogecoin een echte comeback maakt, moet er meer positief nieuws komen voor de meme, zoals crypto betalingen op X of een vorm van utility voor DOGE. Tot die tijd, zullen veel investeerders vooral naar andere meme coins kijken die voor veel meer winst kunnen zorgen.

Hieronder hebben we 3 veelbelovende crypto meme coins die veel aandacht hebben gekregen van de markt en binnenkort kunnen exploderen in waarde. Sommigen hiervan hebben dit al gedaan, maar kunnen nog verder klimmen de komende tijd.

Smog (SMOG)

De meme coin die de afgelopen week alle aandacht heeft opgeëist is Smog, een nieuwe trending crypto meme, die van plan is om de grootste airdrop ooit te doen. Iedere SMOG holder doet mee aan de airdrop en door quests te voltooien, kun je nog meer uit deze airdrop halen.

SMOG is de afgelopen week gelanceerd op exchanges en is al met meer dan +200% gestegen in waarde tot een piek van $0,088. Smog heeft als doel om de meme coin der meme coins te worden, onder andere door 30% van zijn token supply te gebruiken voor airdrops en 50% voor marketing om een sterke community te bouwen.

Je kunt SMOG kopen via de officiële website en de gedecentraliseerde exchange, Jupiter (Solana). Via de website kun je ook deelnemen aan quests om punten te verzamelen waarmee je nog meer kunt halen uit een van de grootste crypto airdrops aller tijden.

 

Sponge V2 (SPONGE)

Sponge is een meme coin die vorig jaar veel aandacht opeiste toen het tot wel x100 steeg in waarde. Dit jaar heeft de meme coin een comeback gemaakt door zijn nieuwe Sponge V2 token te lanceren, die potentie heeft om het succes van Sponge (V1) te herhalen.

De nieuwe Sponge token kan gebruikt worden voor aantrekkelijke stakng rewards met een huidige APY van 199%. het team is daarnaast bezig met het ontwikkelen van een Play-to-Earn racing game waarmee je extra SPONGE kunt verdienen.

 

Sponge V2 is kortgeleden gelanceerd op Polygon, waardoor je de token kunt traden met lage transactiekosten. Je kunt Sponge V2 via de website kopen met ETH, USDT en MATIC en profiteren van mogelijke stijgingen van de koers.

 

Meme Kombat (MK)

Een meme coin die zich klaarmaakt voor lancering en binnenkort kan exploderen is MK van Meme Kombat. In deze virtuele arena zullen bekende memes tegen elkaar vechten en gebruikmaken van hun eigen unieke krachten. Gebruikers kunnen inzetten op de uitkomsten van deze gevechten om grote prijzen te winnen.

MK kan niet alleen worden ingezet op gevechten, maar ook worden gestaked om passief extra tokens te verdienen. De meme coin heeft intussen al een sterke community, maar kan na lancering pas echt viraal gaan nadat meme coin community’s de kans krijgen om hun favoriete meme in de arena te zien.

MK is in de presale te koop voor $0,273 per stuk en heeft al meer dan $8,5 miljoen opgehaald voor het project. Nadat de $10 miljoen is bereikt, zal de presale eindigen en zal de token kort daarna gelanceerd worden op exchanges. Door MK in de presale te kopen ben je op tijd als de meme coin explodeert in waarde.

 

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Dogecoin Pumpt 5%: Kan Elon Musk de Crypto Meme Boosten Naar $0.2 appeared first on Bitcoinmagazine.nl.