Dogecoin naar de maan: Crypto analist voorziet 5900% pump – kan dat?

Verschillende nieuwe meme coins weten momenteel de spotlights behoorlijk te vinden. Tijdens de crypto bull run eind 2023 wist met name Bonk de aandacht voor zichzelf op te eisen. Recenter was het dan weer DogWifHat dat een enorme groei op zijn naam wist te schrijven. Een bekende crypto analist geeft nu echter aan dat de aandacht terug moet naar de allereerste meme coin ooit: volgens Ali Martinez kan Dogecoin veel waard worden.

Cijfers van Dogecoin

Voordat we in de analyse van Martinez duiken is het goed om een blik te werpen op de cijfers van Dogecoin. De grootste meme coin ter wereld bezet momenteel de 9e plaats op de ranking van CoinMarketCap. Met een cap van $26,1 miljard zit de token precies tussen Cardano ($20,7 miljard) en XRP ($31,6 miljard) in. Shiba Inu, de op één-na-grootste meme crypto volgt op gepaste afstand, met een market cap van ruim $15 miljard (en een 12e plek op de totale ranglijst van tokens per marktkapitalisatie).

Dogecoin heeft net als de cryptowereld als geheel in de afgelopen weken een grote bull run meegemaakt, maar nu lijkt er toch wat zand in de motor te komen. Momenteel staat de token op $0,1818, een behoorlijk verlies ten opzichte van de $0,2247dat op 28 maart gehaald werd. In de afgelopen week verloor de token liefst 4$ aan koerswaarde. De token staat echter nog wel 200% hoger dan een halfjaar geleden.

Crypto analist: Dogecoin gaat naar de maan!

Dogecoin heeft vroege investeerders enorm veel geld opgeleverd, en heeft tijdens de recente bull runs beter gepresteerd dan veel tokens met een even grote market cap.  Analist Ali Martinez, die zijn kennis graag met de wereld deelt op X, is ervan overtuigd dat het einde voor de koning van de meme coins nog lang niet in zicht is.

In zijn tweet legt hij uit dat Dogecoin na het einde van haar consolidatieperiode in 2021 een enorme groei heeft laten zien: van $0,002 naar een ATH van $0,70. Sindsdien is de koers van de token op wat kleine breakouts na vooral geconsolideerd. Volgens de logica van Martinez zou mede daardoor nu een pump van 5000% mogelijk moeten kunnen zijn, evenals een nieuwe ATH.

Kan Dogecoin veel waard worden – nu kopen?

Hoewel Martinez zijn sporen als crypto analist zeker verdiend heeft, zien veel traders en analisten toch wel een aantal beren op de weg. Zij zien dat het vooral tokens met een kleinere market cap zijn die enorme stijgingen laten zien – zoals Dogecoin in 2021 heeft gedaan. De vrees is dat de Market Cap van Dogecoin nu te groot is om nog enorme sprongen te kunnen maken.

Daarnaast zijn er sinds de groei van Dogecoin veel nieuwe, kleine cryptomunten met potentie op de markt gekomen die beschikken over betere tokenomics, stakingmogelijkheden, een nieuwe ‘frissere’ meme als handelsmerk en de potentie om grotere winsten neer te zetten. Dogecoin20, een verbeterde versie van Dogecoin met meer potentie, Slothana en Smog zijn hier goede voorbeelden van. Deze tokens zijn waarschijnlijk een betere investeringsmogelijkheid dan DOGE.

Dogecoin20 – Verbeterde versie van grootste meme coin

Dogecoin20 is een slim uitgedachte nieuwe en verbeterde versie van Dogecoin. De token heeft een groot deel van het design van haar voorganger overgenomen, maar kent een eigen twist die voor de nodige verbeteringen moet zorgen.

Zo kent Dogecoin20 een gelimiteerde oplage van $140 miljard tokens, waardoor er geen hyperinflatie kan ontstaan. 15% van het totale tokenaantal is gereserveerd om via smart contracts aan stakers uit te keren – handig want dit maakt de token deflatoir. Aangezien veel investeerders hun tokens langere tijd van de markt zullen houden, zal de prijs van de token gemakkelijk kunnen stijgen.

Dogecoin20, beste play to earn games

Daarnaast maakt Dogecoin20 gebruik van de diensten van het ERC20 netwerk. De Ethereum blockchain is uitermate snel, zeer goed beveiligd en kent bovendien lage transactiekosten. Dit maakt traden met Dogecoin20 veilig en gemakkelijk.

In korte tijd kon al meer dan $10 miljoen worden opgehaald voor deze bijzondere presale crypto – en daarmee komt een launch op de exchanges steeds dichterbij. Wil je ook instappen bij dé opvolger van DOGE? Ga dan nu naar de officiële website van Doge20.

 

Slothana – Meme coin in puurste vorm

Binnen anderhalve week heeft de presale van de meme coin Slothana ($SLOTH) al meer dan $7,5 miljoen opgebracht. Meme crypto ‘degens’ zijn dolenthousiast over de token rondom een luiaard die zijn kantoorbaan gedag wil zeggen.

Slothana zal waarschijnlijk launchen op Solana exchanges Raydium en Jupiter, maar er gaan veel geruchten rondom de token: zo zou een exchange listing op Binance mogelijk zijn. Mocht dit echt waar worden, dan kan Slothana als meme coin enorm groeien.

Het anonieme team achter de token heeft ervoor gekozen om zoveel mogelijk informatie geheim te houden: wanneer kan een listing verwacht worden, wat is de hard cap van het project, hoe zitten de tokenomics in elkaar? Het mysterie trekt alleen maar meer investeerders aan. Voor 1 Solana token koop je $10.000 SLOTH.

 

Smog – Vrolijke meme coin met crypto airdrop

Ook de nieuwe meme coin rondom het vrolijke draakje Smog weet de harten van investeerders te veroveren. Het team achter de token zet in op de grootste crypto airdrop op Solana ooit.

35% van het totale aantal tokens is gereserveerd om over de community uitgestort te worden. Wie tokens een langere tijd vastgezet heeft in smart staking contracts, krijgt een groter gedeelte van de airdrop. Ook wanneer je de nodige opdrachten via Zealy hebt uitgevoerd, kun je extra airdrop credits verdienen.

Crypto airdrops hebben in het verleden meme tokens naar grote hoogten gestuurd – zo is bijvoorbeeld het succes van Bonk grotendeels dankzij airdrops tot stand gekomen. Mogelijk kan $SMOG dit succes herhalen.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Dogecoin naar de maan: Crypto analist voorziet 5900% pump – kan dat? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.