Dogecoin Koers Daalt 4,5% Nav Oproep Elon Musk SEC Rechtszaak

De Dogecoin koers daalde gisteren 4,5% nadat Elon Musk, de eigenaar van X (Twitter) werd opgeroepen als getuigen in een rechtszaak tegen de SEC, die onderzoek doet naar de overname van X door Musk.

Deze ontwikkeling heeft onzekerheid opgewekt onder Dogecoin investeerders en zouden de stijgingen van de Dogecoin koers de komende tijd kunnen beperken. In dit artikel kijken we naar het onderzoek van de SEC in Musk’s overname van Twitter en naar wat de gevolgen hiervan zijn voor de Dogecoin koers.

Elon Musk Opgeroepen Als Getuigen in Onderzoek Twitter Overname

Multimiljardair Elon Musk heeft in oktober 2022 Twitter overgekocht voor $44 miljard nadat hij eerder dit jaar al een groot aandeel in het social media platform had. De Securities and Exchange Commission (SEC) deed onderzoek naar Elon Musk en vroeg zich af of Musk wel de benodigde documenten heeft aangeleverd.

In maart 2022 verkreeg Musk zijn eerste 5% aandeel in Twitter, in april bleek dat hij een zijn aandeel had verhoogd naar 9,2%. Destijds verborg Musk dat hij van plan was om Twitter over te nemen en weigerde hij zelfs een aanbod om een bestuurslid van Twitter te worden.

In oktober dat jaar kondigde Elon Musk aan dat hij Twitter heeft overgenomen, wat gevolgd werd door meerdere aanklachten tegen de miljardair, waaronder die van andere aandeelhouders van Twitter.

Nadat de SEC onderzoek deed in Musk’s overname van Twitter, riep de regulator hem op om 15 september 2023 een verklaring af te leggen, waar Musk mee akkoord ging. Twee dagen voor deze dag, maakte Elon Musk echter bekend dat hij niet op zou komen dagen, omdat de regulator schijnbaar informatie heeft uitgelekt via social media.

Na meerdere onderhandelingen in september en oktober 2023, bleek dat Musk mogelijk het recht had om de oproepen van de SEC te negeren. Maar nu wordt Musk opnieuw opgeroepen om een verklaring af te leggen, terwijl de SEC nog steeds onderzoek doet naar zijn overname van Twitter.

Maar wat heeft dit alles met Dogecoin te maken? Elon Musk is een van de grootste promotors van Dogecoin en heeft in het verleden meerdere keer voor pumps gezorgd in de Dogecoin koers met het plaatsen van een tweet die zijn volgers linken aan Dogecoin.

Maar nu er nog steeds onderzoek wordt gedaan in de overname van Twitter, maken Dogecoin investeerders zich zorgen, waardoor de koers gisteren achteruit is gegaan.

Dogecoin Koers Verwachting

Ondanks de dip die Dogecoin gisteren meemaakte, profiteert DOGE vandaag van een bijzonder ontwikkeling, namelijk Bitcoin die boven de $50.000 is gebroken. Als er beter nieuws naar boven komt in het onderzoek in Musk’s Twitter overname, dan zou Dogecoin de komende tijd veel kunnen klimmen.

Momenteel ligt Dogecoin boven zijn 30-daagse moving average (geel) na een week vol optimisme vanuit crypto investeerders. Maar terwijl de crypto markt vandaag met ruim +4% is gestegen, ligt Dogecoin slechts zo’n +3% hoger dan gisteren.

Dogecoin zou echter nog verder kunnen klimmen, de komende tijd, als we bijvoorbeeld kijken naar de Relative Strength Index (RSI) van 55, is er nog genoeg ruimte voor DOGE om te stijgen voordat de meme coin wordt beschouwd als overbought.

Wat Dogecoin de komende tijd gaat doen zal afhangen van het sentiment van Dogecoin investeerders. DOGE is in een jaar tijd met zo’n +2,5% gestegen en heeft daardoor nog heel veel in te halen. Mocht dat in 2024 gebeuren, dan zou Dogecoin meer dan $0,50 waard kunnen worden tegen het einde van dit jaar.

Onzekere Toekomst Dogecoin – Welke Alternatieven Kunnen Meer Winst Opleveren?

Omdat Dogecoin nog erg afhankelijk is van social media hype, met name vanuit Elon Musk, is het onzeker wat de toekomst zal brengen voor de klassieke meme coin. Daarnaast heeft DOGE verder niets van utility te bieden waardoor meer mensen interesse zouden krijgen in de meme coin.

Daarom kijken we vandaag naar 3 alternatieve meme coins die elk hun eigen vorm van utility hebben een sterke community aan het bouwen zijn, maar nog lang niet zo groot zijn als Dogecoin. Deze nieuwe cryptomunten kunnen daarom hoge rendementen leveren aan vroege investeerders.

Smog (SMOG)

Smog is momenteel een van de grootste crypto meme hype coins op Solana en heeft in minder dan een week tijd al meer dan 10.000 holders gekregen. Investeerders zijn enthousiast over deze nieuwe meme coin omdat Smog van plan is om de grootste crypto airdrop ooit te doen en daarnaast de grootste meme coin op Solana te worden.

Door Smog te kopen en vast te houden, kom je in aanmerking voor de airdrop, maar door quests te voltooien via zealy.io, verdien je extra airdrop punten en kun je nog meer uit de crypto airdrop halen. Smog beloont holders met extra punten en extra tokens wanneer ze kiezen om hun tokens te staken.

Smog is vorige week gelanceerd op Solana en is nu ook verkrijgbaar op Ethereum. Je kunt de meme coin kopen via de gedecentraliseerde exchange Jupiter (Solana) en de officiële website (Ethereum). Steeds meer investeerders maken kennis met Smog, waardoor de FOMO steeds verder toeneemt nu de airdrop dichterbij komt.

 

Sponge V2 (SPONGE)

Sponge is een indrukwekkende meme coin die in 2023 een pump van x100 meemaakte en dit succes in 2024 wil herhalen met zijn nieuwe Sponge V2 token. Sponge V2 is kortgeleden gelanceerd op Polygon (MATIC) en kan met lage tarieven worden verhandeld via gedecentraliseerde exchanges.

Sponge V2 kan gebruikt worden voor aantrekkelijke staking crypto rewards en binnenkort ook als inzet voor een nieuwe Play-to-Earn racing game. In deze crypto game kunnen gebruikers het opnemen tegen andere spelers in de leaderboards en extra SPONGE tokens verdienen.

Je kunt Sponge V2 kopen via gedecentraliseerde exchanges en via de website, je kunt Sponge V2 ook staken voor een APY van 197%. Sponge V2 (SPONGE) is sinds zijn lancering al met meer dan +30% gestegen en kan vandaag nog verder klimmen nu de Bitcoin koers boven de $50k is gebroken.

 

Meme Kombat (MK)

Terwijl Dogecoin investeerders te maken hebben met onzekerheid over de toekomst van DOGE, kijken vroege investeerders van Meme Kombat toe hoe de presale bijna is uitverkocht. De presale van MK heeft al meer dan $8,6m van de $10m opgehaald, wat betekent dat de meme coin binnenkort zal lanceren op exchanges.

In de virtuele arena van Meme Kombat, kan Dogecoin zijn agressie kwijt door te strijden tegen andere memes, zoals Shiba Inu, Sponge, Pepe, Wojak en nog meer. Gebruikers van Meme kombat kunnen toekijken en MK inzetten op de willekeurige uitkomst van deze gevechten om grote prijzen te winnen.

Je kunt MK tijdens de presale nog kopen voor $0,279, maar binnenkort kan deze scherpe prijs flink omhoog schieten nadat MK wordt gelanceerd op exchanges, wanneer we mogelijk al in een bull markt zitten. Voordat MK gelanceerd wordt, kun je de token alvast staken om passief extra MK te verdienen, deze staking functie zal na lancering blijven.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post Dogecoin Koers Daalt 4,5% Nav Oproep Elon Musk SEC Rechtszaak appeared first on Bitcoinmagazine.nl.