Dogecoin hond is overleden

Kabosu, de hond die de makers van Dogecoin en Shibu Inu inspireerde, is onlangs overleden, meldt Coindesk.

Dogecoin hond is overleden

Er komt een afscheidsfeest voor de populaire hond op zondag in een park in de Japanse stad Narita. De populaire hond Kabosu, het gezicht van Dogecoin en verschillende andere meme-tokens, stierf op vrijdagochtend, schreef zijn eigenaar in een blogpost. Hij was meer dan 17 jaar oud.

“We zullen een afscheidsfeest houden voor Kabo-chan op zondag 26 mei. Het zal worden gehouden bij Flower Kaori in Kotsu no Mori, Narita City, van 13.00 tot 16.00 uur,” staat er in de blog.

Kabosu’s virale meme-foto inspireerde de creatie van Dogecoin (DOGE) in 2013, oorspronkelijk begonnen als een grap-currency door softwareontwikkelaars Billy Markus en Jackson Palmer. Het begon als een grap of parodie op de snel groeiende wereld van cryptovaluta.

Het succes van DOGE leidde later tot een hele reeks hondenthema-tokens zoals Shiba Inu (SHIB) en Floki (FLOKI), die sindsdien samen één van de grootste segmenten in de industrie zijn geworden. Een van de meest bekende aanhangers is uiteraard Elon Musk, die man achter Tesla en SpaceX en X.


The post Dogecoin hond is overleden appeared first on Bitcoinmagazine.nl.