DOGE, SHIB & PEPE Meme Crypto’s Dippen 10% – Kan Rally Hervatten?

De marktkapitalisatie van memes is vandaag met -13,69% gedaald naar $52 miljard, terwijl bekende meme crypto’s DOGE, SHIB en PEPE met 10% zijn gedaald. Crypto traders speculeren of dit een omkeerpunt is voor de meme coins, of slechts een dipje als gevolg van winstopnames.

Is dit het einde van de meme crypto hype en kunnen andere altcoins het roer overnemen of zullen meme coins nog verder stijgen na deze dip?

Populaire Meme Coins DOGE, SHIB en PEPE Dippen 10%

Meme coins zijn vandaag behoorlijk gedaald, hoewel de crypto markt zijwaarts beweegt. Zo bereikte Dogecoin (DOGE) op dinsdag een piek boven de $0,20 voordat het crashte naar $0,13, op woensdag herstelde naar $0,18 en in de afgelopen 24 uur met -10% daalde naar $0,15.

Als we kijken naar de onderstaande grafiek, zien we hoe de DOGE koers op dinsdag een enorme candle had als resultaat van een volatiele dag voor crypto. Na een sterke afname in volume, lijkt Dogecoin verder onderuit te glijden, terwijl de Relative Strength index (RSI) afkoelt onder de 70.

Dogecoin koers grafiek – TradingView

Een soortgelijk patroon is te zien bij Shiba Inu (SHIB), die met -15% is gedaald naar $0,000031 en Pepe (PEPE) die met -14% is gezakt naar $0,0000067 in de afgelopen 24 uur. Een logische verklaring voor de meme crypto dip is dat investeerders en traders hun winst hebben opgenomen toen de meme coins overgewaardeerd waren op dat moment.

Vroeg of laat houdt je favoriete meme coin op met stijgen en wanneer dat gebeurt, raken traders vaak in paniek, waardoor er een grote sell-off ontstaat, wat leidt tot een grote dip in de koers.

Het is nog niet duidelijk of dit het einde is van de hype rondom meme coins en andere altcoins de markt nu over zullen nemen. De verwachting is dat grote meme coins vandaag nog verder zullen zakken terwijl investeerders hun winst opnemen of verliezen beperken.

Wat wel interessant is, is het feit dat kleinere meme coins het vandaag nog steeds goed doen, het zijn juist de grote meme coins zoals DOGE, SHIB, PEPE, BONK en WIF die vandaag zijn gedaald. Dit versterkt de mogelijkheid dat deze specifieke meme coins overgewaardeerd zijn, terwijl de hype rondom kleinere meme coins suggereert dat meme coins nog steeds populair zijn.

Solana crypto memes
Populaire meme coins op Solana –  DEXTools

Met name de meme coins op Solana zijn erg populair dankzij de indrukwekkende groei van Solana in de afgelopen maanden en de lage transactiekosten op het netwerk. Meme coins op Ethereum doen het vandaag minder goed, met uitzondering van meme coins met een lage market cap.

Welke Altcoins Gaan Exploderen Terwijl Grote Meme Crypto’s Dalen?

Hoewel grote meme coins vandaag aan het dalen zijn, blijven kleine meme coins met een market cap onder de $1 miljard stijgen in waarde. Dit is een teken dat deze meme coins nog niet overgewaardeerd zijn, minder volume nodig hebben om te stijgen en dus nog veel potentie hebben om hoge winsten op te leveren.

Vandaag kijken we naar 3 meme coins die erg populair zijn, maar nog veel ruimte hebben om te stijgen.

Peen (PEEN)

Peen (PEEN) is een meme coin die deze week is gelanceerd, een market cap onder de $1 miljoen heeft en vandaag met +25% is gestegen. De nieuwe meme coin op Ethereum maakt gebruik van een aantrekkelijke cartoon stijl en grove humor met als doel om naar de $100 miljoen te vliegen met een hechte community.

De meme coin is dinsdag gelanceerd en gelijk die dag x3 gegaan voordat de eerste investeerders hun winst opnamen en de market cap onder de $1 miljoen brachten. Vandaag is de meme coin weer omhoog geschoten, maar heeft het nog veel meer ruimte om te stijgen.

Peen is gelanceerd zonder presale aan de hand van een fair launch, je kunt de meme coin kopen via de officiële website en Uniswap. Binnenkort kan Peen mogelijk beginnen met het tekenen van grote groene candles richting de $100 miljoen met een stijging van meer dan x100 vanuit dit punt.

 

Smog (SMOG)

Smog (SMOG) is een meme coin die vorige maand is gelanceerd en een grote community heeft opgebouwd, die in spanning afwacht op de grootste Solana crypto airdrop ooit. Naast deze airdrop, krijgen grote holders van andere meme coins ook SMOG tokens in hun wallets gedropt.

Je kunt meedoen met de opkomende airdrop door SMOG te kopen, quests te voltooien op Zwaly.io en door SMOG te staken met een APY van 42%. Smog is gelanceerd op Solana, maar heeft ook een wormhole naar Ethereum, waardoor het mogelijk is om de token te traden en te staken.

Je kunt SMOG kopen via de Jupiter DEX aggregator en de officiële website. Als je kiest om SMOG te staken, krijg je niet alleen een APY van 42% en extra airdrop punten, maar ook nog eens 10% korting op de actuele waarde van de token. Op het moment van schrijven is SMOG met +33% gestegen in de afgelopen 24 uur.

 

Sponge V2 (SPONGE)

Sponge is een meme coin die vorig jaar in het tijdperk van PEPE lanceerde en vroege investeerders een winst van tot wel x100 opleverde. Net als Pepe, nam de interesse in SPONGE af, waardoor het team heeft besloten de nieuwe Sponge V2 (SPONGE) token te lanceren met meer utility en een opkomende crypto game.

Sinds de overgang van Sponge naar Sponge V2, is het mogelijk om de tokens te staken met een APY van 181% en te traden via Polygon (MATIC). Binnenkort zal het team van Sponge V2 zijn play-to-earn game lanceren, waarmee je gebaseerd op je prestaties nog meer SPONGE kunt verdienen.

Sponge V2 is te koop via de officiële website en is sinds zijn lancering met meer dan 4x gestegen. Maar omdat Sponge V2 nog lang niet bij de $1 miljard is, heeft de token nog steeds ruimte om nog verder te klimmen, vooral na de lancering van zijn crypto game, die het project viraal kan laten gaan.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post DOGE, SHIB & PEPE Meme Crypto’s Dippen 10% – Kan Rally Hervatten? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.