DOGE koers schiet 21% omhoog na Tesla nieuws, wat gaat Dogecoin doen deze week?

Dogecoin is in het weekend met 21% omhoog geschoten nadat Tesla bekendmaakte dat DOGE gebruikt kan worden voor het kopen van nieuwe merchandise. Dit is een teken dat de adoptie van Dogecoin aan het toenemen is en zou kunnen leiden tot verdere stijgingen van de Dogecoin koers.

In dit artikel kijken we naar wat je met Dogecoin kunt kopen bij Tesla, wat binnenkort mogelijk zou zijn en wat de Dogecoin koers kan doen als gevolg. Eerst kijken we naar de actuele Dogecoin koers, die in de afgelopen 24 uur met +2% is gestegen.

Dogecoin koers pumpt na DOGE-adoptie binnen Tesla

De Dogecoin koers is sinds vrijdag met zoveel als 21% geklommen tot een piek van $ 0,17, voordat de koers onder dit niveau consolideerde en op $ 0,1646 belandde op maandagochtend. DOGE ligt hiermee – ondanks een bearish week  –  16,52% hoger dan een week geleden.

Dogecoin ligt nu ook voor het eerst sinds 12 april weer boven zijn 30-daagse moving average (geel) rond $ 0,16. Nu dit niveau weer is geclaimd als support, is dat een bullish teken dat DOGE de komende tijd weer verder zou kunnen klimmen.

Dogecoin koers grafiek – TradingView

In de bovenstaande grafiek zijn ook twee grote groene candle te zien van afgelopen weekend, die gevolgd worden door een patroon wat lijkt op consolidatie, met een mogelijke verdere stijging. Dit is een signaal dat DOGE vandaag nog verder zou kunnen klimmen en dat een scherpe daling onwaarschijnlijk is op korte termijn.

Daarnaast profiteert Dogecoin van toenemende adoptie, hoewel de meme coin niet echt utility heeft en alleen dient als betaalmiddel, wordt DOGE wel steeds meer geaccepteerd als betaalmiddel.

Tesla’s officiële website is bijgewerkt en bevat nu ook een FAQ (veelgestelde vragen) pagina voor Dogecoin. In januari 2022 werd Dogecoin geaccepteerd als betaalmiddel voor Tesla merch zoals de Cyberwhistle en de “Giga Texas” gesp.

In maart dit jaar hintte Elon Musk dat Dogecoin mogelijk ook gebruikt kan worden voor het aankopen van een Tesla. Verwachtingen onder de Dogecoin community zijn hoog dat de adoptie de komende tijd verder zal toenemen, wat een positieve invloed kan hebben op de Dogecoin koers, die dit jaar mogelijk $ 1 kan bereiken tijdens de bull run.

Welke alternatieven voor Dogecoin hebben nog meer potentie?

Dogecoin zou de komende tijd nog meer status kunnen krijgen als alternatief betaalmiddel en kan hiermee stijgen in adoptie en waarde. Echtere is het ook belangrijk om te onthouden dat Dogecoin de eerste ene grootste meme coin is, waardoor deze minder volatiliteit heeft dan andere meme coins en dus minder potentie om even hard te stijgen als kleine cryptomunten.

Voor de liefhebbers hebben we daarom 3 alternatieve meme coins voor Dogecoin die veel harder kunnen stijgen dit jaar en rendementen van x10 of x100 op zouden kunnen leveren. Deze meme coins hebben tevens fantastische teams en hebben daarom minder risico dan de gemiddelde nieuwe meme coin die wordt gelanceerd.

Dogeverse (DOGEVERSE)

Dogeverse (DOGEVERSE) is het perfecte alternatief voor Dogecoin in de opkomende crypto bull run. Dit nieuwe crypto project zal gelanceerd worden op maar liefst zes blockchains, die de komende maanden veel volume en liquiditeit verwachten.

Dit unieke concept maakt Dogeverse de eerste “chain-reizende Doge”, die via een bridge kan worden verstuurd tussen Ethereum, BSC, Polygon, Avalanche, Solana en Base. Dit geeft DOGEVERSE een extra grote kans om viraal te gaan de komende tijd, dus mensen die er vroeg bij zijn kunnen hier mogelijk veel winst uithalen.

Dogeverse is in de presale te koop voor $ 0,00031 per stuk en heeft al meer dan $ 13 miljoen opgehaald. Binnenkort zal de meme coin lanceren op exchanges en door je tokens in de presale te kopen en te staken voor extra beloningen, kun je mogelijk een hoge ROI (Return on Investment) krijgen op je DOGEVERSE tokens.

 

Sealana (SEAL)

Een andere veelbelovende crypto meme om in de gaten te houden is de nieuwe Sealana (SEAL), die vorige week is gelanceerd en nu al meer dan $ 250.000 heeft opgehaald. Deze token is de opvolger van de succesvolle Slothana, die na lancering met 100% de lucht in schoot.

De enorme zeehond van Sealana loopt op junk food en besteed zijn tijd aan het traden van crypto op de zolderkamer van zijn moeder. Hiermee hoopt hij genoeg te verdienen om een Lambo te kopen en zijn vrijheid te verkrijgen.

https://twitter.com/Sealana_Token/status/1787134192427401580

Je kunt SEAL kopen voor een prijs van 1 SOL per 6900 tokens en zult deze tokens na de presale automatisch in je Solana wallet krijgen als airdrop. Binnenkort zal Sealana lanceren op zijn eerste exchange en zou hij zo hard kunnen stijgen als Slothana deed, misschien zelfs nog harder.

 

WienerAI (WAI)

WienerAI (WAI) is een meme coin die toch liever wel een enige vorm van utility wil hebben en maakt daarom gebruikt van Artificial Intelligence. Hierdoor kan WAI meeliften op de meme crypto hype en de verwachte explosie van AI coins later dit jaar.

De meme coin combineert honden, AI en worsten tot een AI-teckel en kan hiermee een grote community opbouwen. Binnen de “Sausage Army” kunnen gebruikers extra geld verdienen door actief te zijn en door hun WAI-tokens te staken. De community zorgt er ook voor dat het project relevant kan blijven op lange termijn.

Nu WienerAI al meer dan $ 1,1 miljoen heeft opgehaald met zijn presale, kun je deze teckel kopen voor $ 0,000704 per token en tijdens de presale staken voor extra beloningen. Na de presale zal WAI gelanceerd worden op exchanges en kun je je presale tokens claimen via de pagina die op dat moment live zal gaan.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.

 


The post DOGE koers schiet 21% omhoog na Tesla nieuws, wat gaat Dogecoin doen deze week? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.