DOGE en SHIB Koersen Crashen, Terwijl Nieuwe Crypto Meme Dogecoin20 Naar $250k Pumpt

De recente neergang van de cryptomarkt heeft een breed scala aan digitale activa geraakt, met name binnen het rijk der memecoins.

Dogecoin (DOGE), de memecoin met de grootste marktkapitalisatie, zag een daling van meer dan 2% in de afgelopen 24 uur en bijna 5% op maandbasis.

Tegelijkertijd heeft de nieuwe Ethereum-gebaseerde memetoken Dogecoin20 (DOGE20) met zijn innovatieve benadering en vaste voorraad, de aandacht van investeerders getrokken en is voorbij de $240.000 mark in de presale gestegen.

Redenen Achter de Daling van SHIBA en DOGE

In de turbulente wereld van cryptocurrency hebben recente gebeurtenissen opnieuw de volatiliteit van de markt benadrukt. Vooral meme-coins zoals Shiba Inu (SHIB) en Dogecoin (DOGE) hebben aanzienlijke dalingen ervaren. De achterliggende oorzaken van deze marktbewegingen zijn veelzijdig en reflecteren bredere economische en marktgerelateerde factoren.

  1. Vervaldag van Opties

Een belangrijke factor die bijdraagt aan de recente marktdalingen is de vervaldag van Bitcoin en Ethereum opties, die alleen al op vrijdag 15 maart een totale waarde van meer dan $3 miljard vertegenwoordigden. Dergelijke vervaldagen brengen vaak significante volatiliteit met zich mee, aangezien handelaren posities afbouwen of aanpassen. De daling tot onder de $66,770 voor Bitcoin en de tijdelijke dip van Ethereum tot $3,656 benadrukken de impact van deze optie-expiraties op de marktprijzen.

  1. Verminderde Verwachtingen van Renteverlagingen door de Fed

De recente verklaringen van Jerome Powell, voorzitter van de Amerikaanse Federal Reserve, hebben de marktverwachtingen van mogelijke renteverlagingen getemperd. De presentatie van nieuwe economische gegevens, waaronder inflatiecijfers en werkgelegenheidsstatistieken, suggereert een robuustere Amerikaanse economie dan verwacht, wat de Fed meer reden geeft om renteverlagingen uit te stellen, mogelijk tot eind dit jaar. Dit heeft direct invloed gehad op zowel de aandelenmarkt als de cryptomarkt, waarbij de laatste extra gevoelig is voor dergelijke macro-economische signalen.

  1. Liquidatie van Crypto Bezittingen door Liquiditeitsproblemen

Een massale liquidatiegolf, waarbij meer dan $680 miljard aan marktwaarde werd uitgewist, heeft ook bijgedragen aan de druk op cryptoprijzen, inclusief die van meme-coins zoals SHIB en DOGE. Met meer dan 192K handelaren die in de laatste 24 uur zijn geliquideerd, weerspiegelt deze trend de harde realiteit van snelle marktbewegingen en de daaruit voortvloeiende liquiditeitsproblemen voor veel beleggers.

  1. Vertraagde Instroom in Bitcoin ETF

Een aanzienlijke daling in de instroom naar de Amerikaanse Spot Bitcoin ETF, met een afname van 80.6% tot $133 miljoen, illustreert verder de afnemende interesse van Wall Street in cryptocurrency te midden van nieuwe economische gegevens. Deze afkoeling van institutionele interesse kan een indirecte impact hebben gehad op de bredere cryptomarkt, inclusief meme-coins zoals SHIB en DOGE, doordat het algemene marktsentiment wordt beïnvloed.

Terwijl traditionele memecoins zoals SHIB en DOGE worstelen onder de druk van macro-economische factoren en marktvolatiliteit, is er een nieuwe speler op het toneel verschenen die de aandacht trekt met zijn opmerkelijke prestatie: Dogecoin20 (DOGE20). Deze nieuwe Ethereum-gebaseerde memetoken biedt een frisse wind in de memecoin-ruimte en lijkt de negatieve trend te trotseren met zijn innovatieve aanpak en sterke pre-sale resultaten

De Nieuwe Shiba Inu en Dogecoin? Dogecoin20: Het Crypto ICO Dat Meme Coin Miljonairs Kan Creëren

 

Dogecoin20 (DOGE20), de nieuwste Ethereum-gebaseerde meme token, verovert stormenderhand de cryptomarkt, met een indrukwekkende presale die al de $240.000 heeft overschreden binnen slechts één dag na lancering. Deze toename is niet alleen te danken aan de hernieuwde interesse in meme tokens en een bullish markttrend, maar ook aan de unieke eigenschappen van DOGE20 die het onderscheiden van zijn voorgangers.

Met zijn innovatieve aanpak die een duurzamere en meer filantropische draai geeft aan meme coins, biedt DOGE20 een aantrekkelijk alternatief. Het maakt gebruik van het Ethereum-netwerk’s proof-of-stake mechanisme, dat de ecologische voetafdruk aanzienlijk vermindert, iets waar traditionele proof-of-work cryptocurrencies zoals Dogecoin niet tegenop kunnen. Bovendien stimuleert het unieke staking systeem van DOGE20 investeerders om hun tokens voor langere tijd vast te houden door de vroegste stakers rijkelijk te belonen.

Dogecoin20 on X: ” #Dogecoin is a beloved token but has been limited in its potential future worth because it has an infinite supply that will always emit more #Tokens into the market. #DOGE20 fixes this with a fixed supply, allowing for unhindered upwards pressure on the token price. https://t.co/MvnjTeVdhp” / X (twitter.com)

Een belangrijk verkooppunt van DOGE20 is zijn vaste voorraad van 140 miljard tokens, met een vooraf vastgestelde allocatie gericht op marketing, ontwikkeling, liefdadigheid, staking beloningen, en liquiditeit voor beurzen. Deze benadering belooft een gestage groei en langetermijnwaarde.

De aantrekkingskracht van DOGE20 wordt verder vergroot door de betaalbare instapprijs van $0.00014 per token tijdens de presale, een prijs die naar verwachting zal stijgen naarmate de verkoopfasen vorderen. Dit biedt vroege investeerders een uitgelezen kans om in te stappen voordat de prijs potentiëel explodeert na de officiële listing op Uniswap.

Naast de veelbelovende opkomst van Dogecoin20, zijn er in de dynamische wereld van memecoins nog twee andere veelbelovende munten die investeerders potentieel aanzienlijke rendementen kunnen bieden.

Smog (SMOG)

Smog is een opwindende nieuwe meme-coin die van plan is zijn gemeenschap te belonen met mogelijk de grootste airdrop in de geschiedenis. Door Smog-tokens vast te houden en missies te voltooien via het platform zealy.io, kun je optimaal profiteren van deze airdrop.

Een aanzienlijk deel, namelijk 35%, van de totale voorraad Smog-tokens is gereserveerd voor crypto-airdrops, wat betekent dat meer dan 400 miljoen tokens gratis worden weggegeven. Momenteel hebben deze tokens een waarde van ongeveer $0,21 per stuk, maar er wordt verwacht dat ze binnenkort een nieuw All Time High zullen bereiken, mogelijk boven de $0,30.

Via de officiële website kun je deelnemen aan de Smog-airdrop en punten verdienen door missies te voltooien, wat resulteert in meer Smog-tokens uit de airdrop. Je kunt $SMOG kopen via de website zelf en via de gedecentraliseerde exchange, Jupiter. Verkrijg $SMOG op Solana voor lage handelskosten of op Ethereum voor staking, waardoor je extra airdrop-punten en $SMOG kunt verdienen.

Sponge V2 (SPONGEV2)

Sponge is een meme-coin die vorig jaar werd gelanceerd tijdens het PEPE-tijdperk en vroege investeerders een enorme winst van wel x100 opleverde. Naarmate de interesse in SPONGE afnam, heeft het team besloten om de nieuwe Sponge V2-token te lanceren, met meer functionaliteit en een opkomend crypto-spel.

Met de overstap naar Sponge V2 is het nu mogelijk om de tokens te staken met een APY van 174% en te handelen via Polygon (MATIC). Binnenkort zal het team van Sponge V2 zijn ‘play-to-earn’ spel lanceren, waarmee je op basis van je prestaties nog meer SPONGE kunt verdienen.

Sponge V2 is verkrijgbaar via de officiële website en is sinds de lancering meer dan 4x in waarde gestegen. Omdat Sponge V2 nog niet de $1 miljard heeft bereikt, heeft de token nog steeds ruimte om verder te stijgen, vooral na de lancering van zijn crypto-spel, dat het project viraal kan maken.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post DOGE en SHIB Koersen Crashen, Terwijl Nieuwe Crypto Meme Dogecoin20 Naar $250k Pumpt appeared first on Bitcoinmagazine.nl.