DOGE Crypto Hype Groeit Na Intro Elon Musk’s Crypto Pay Op X

Het ‘Elon Musk-effect’ blijft sterk: Twitterberichten van de technologisch onderlegde miljardair kunnen de koersen van tokens laten ontploffen. De token die recent het meest profiteert van de strapatsen van de excentrieke rijkaard is DOGE: de populaire meme coin zou mogelijk worden geïntroduceerd als betaalmogelijkheid op Musk’s eigen platform X.

Musk, X en DOGE

Sinds Elon Musk Twitter heeft overgenomen zijn er de nodige veranderingen doorgevoerd, waarvan de rebranding naar X ongetwijfeld het meest bekend is. Het is de doelstelling van de nieuwe eigenaar om van X een platform te maken dat meer omvat dan alleen korte berichten: nieuws, muziek, fintech en een berichtenservice moeten allemaal een onderdeel van het voormalige Twitter worden. Daarnaast is het de bedoeling dat er betalingen op het platform plaats kunnen gaan vinden.

Het is algemeen bekend dat Dogecoin de favoriete meme token van Musk is: zo veranderde hij kort na de overname van Twitter het logo van de blauwe vogel in een afbeelding van de Shiba Inu van Dogecoin. Deze actie deed de koers van de token met liefst 8% stijgen.

Het begint steeds waarschijnlijker te worden dat X, in de vorm van Musks’ gedroomde ‘everything app’, nog dit jaar zal beginnen met het aanbieden van peer-to-peer betalingen. Dit wordt onder meer gemeld door uToday. De verwachting van veel crypto liefhebbers is dat betalingen met de digitale tokens ook mogelijk zullen worden, alhoewel dit nog niet bevestigd is vanuit het techbedrijf zelf.

Een opmerkelijk actie van Musk zelf gooit daarbij extra olie op het vuur: de twitterbaas vond het nodig om een oud bericht uit eigen pen te liken. Het is een bericht waarin hij aangeeft dat collegegeld in Dogecoin betaald zou moeten worden, en je extra korting kan krijgen wanneer je een hond hebt.

Een bijzonder bericht om bijna 3 jaar na het verschijnen nog eens naar boven te halen. Analisten en investeerders kunnen daarom alleen maar speculeren naar de beweegredenen van Musk – en een mogelijke reden kan zijn dat overwogen wordt Dogecoin als betaalmiddel op X in te voeren.

Nu Investeren In Dogecoin Voor Grote Pump?

Door voor te sorteren op de officiële introductie en nu alvast DOGE in te slaan, zou je mogelijk een goede investering kunnen doen. Het mogelijke gebruik van Dogecoin op X zou de waarde van de token flink kunnen laten stijgen – en de speculatie over de mogelijke invoering ook.

Op het moment staat Dogecoin koers op $0,791, wat relatief laag is ten opzichte van de $0,1032 die tijdens het afgelopen altseason werd gehaald. Tegelijkertijd is de koers de afgelopen weken bijzonder stabiel geweest, waardoor het goed mogelijk is dat de token binnenkort weer kan gaan stijgen.

dogecoin halfjaar 5-2
Dogecoin Koers grafiek. Bron: Tradingview

Ondanks de magie van Musk moet wel aangetekend worden dat de grote market cap van de token ($11,25 miljard) een enorme groei onmogelijk maakt. Zelfs de introductie van de token op X kan geen wonderen verrichten. Het is daarom mogelijk verstandiger om te investeren in een meme coin met een kleine market cap: deze tokens hebben, anders dan DOGE, nog wel de potentie om x100 te gaan. Sponge en Meme Kombat zijn goede voorbeelden van dergelijke tokens met potentie.

Meme Kombat

Meme Kombat is een interessante nieuwe meme token, die met name vanwege haar gaming elementen de potentie heeft om hard te gaan. Het platform beschikt namelijk over een battle arena, waar AI-gestuurde gevechten tussen bekende meme crypto figuren plaats zullen vinden.

Tokenhouders kunnen inzetten op de uitkomsten van deze gevechten, en hiermee extra tokens verdienen. Blockchain technologie (met behulp van smart contracts) maakt een hoge mate van transparantie en snelle uitbetalingen mogelijk.

Ook wie niet overtuigd is van meme coins zal toch geïnteresseerd zijn in Meme Kombat. De token biedt namelijk een enorme staking APY, van momenteel liefst 114%. Gekoppeld aan de mogelijke stijgingen die de MK token mee zal maken, kan Meme Kombat dus weleens een bijzonder winstgevende investering worden.

In de presale is tot nu toe al $8,1 miljoen opgehaald voor dit bijzondere project, waardoor de hard cap ($10 miljoen) snel dichterbij komt. Wie ook wil profiteren van de kansen die Meme Kombat biedt, kan dus het beste snel investeren.

 

Sponge V2

In 2023 was $SPONGE een van de meme coins die uitstekend presteerden. De token wist te groeien van een $1 miljoen market cap naar liefst $100 miljoen. Sommige investeerders slaagden erin om winstfactoren van x100 of meer binnen te halen.

Nu komt het team achter Sponge met een relaunch van de token, die ‘bigger and better’ moet worden dan het origineel: Sponge V2. Het is de bedoeling dat deze nieuwe token de oude Sponge tokens vervangt en verder gaat met de ticker $SPONGE.

SpongeV2 heeft de nodige eigenschappen die het mogelijk moeten maken flink te stijgen na de launch: een groot marketingbudget, listings op tier 1 exchanges, een community van meer dan 10.000 aanhangers en een eigen Play-2-Earn game.

Wie Sponge V1 heeft gemist, of nogmaals grote winsten wil boeken met een $SPONGE token kan deze tweede launch niet mislopen. SpongeV2 is niet te koop, maar kan in deze fase alleen verkregen worden door $SPONGE tokens te kopen en deze op de website van het platform te staken. Zet je de tokens voor de maximale termijn vast, dan krijg je bovendien een APY van 211%.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post DOGE Crypto Hype Groeit Na Intro Elon Musk’s Crypto Pay Op X appeared first on Bitcoinmagazine.nl.