DOGE, BONK & PEPE Pumpen, Beste Crypto Meme Voor Maart?

De goede prestaties van verschillende cryptomunten hebben gezorgd voor veel enthousiasme voor de aankomende maand. Normaal gesproken volgen na een Bitcoin rally verschillende grote altcoins. Nu Dogecoin, Bonk en Pepe pumpen lijkt ook deze cyclus geen uitzondering op de regel te gaan worden.

Veel investeerders die op zoek zijn naar een buitenkansje kijken echter alweer verder – enkele kleine meme coins lijken weleens de smaakmakers voor de komende periode te kunnen worden. Hoe zit het precies met de crypto meme groei, en wat is de beste crypto om nu in te investeren?

De pump van DOGE

Bitcoin rally’s zorgen er doorgaans voor dat veel korte termijn investeerders hun winst pakken en hun nieuw verdiende geld herinvesteren in kleinere altcoins. Bij een rally van de koning onder de crypto volgen meme coins mede daarom op de voet. De recente pump van de grootste meme crypto, DOGE, laat dit goed zien. In één week tijd steeg de waarde van de token met liefst 53%, naar de huidige $0,1290 koers. Dit is de hoogste waarde voor de token sinds november 2022.

Dogecoin koers grafiek. Bron: Tradingview

Gisteren (29 februari) daalde token nog flink in waarde, met liefst 4%. Toch kon er een recovery rally ingezet worden, waardoor de waarde van de token weer terug is rond de pieken van eerder deze week. Het is de hoop dat vanuit deze positie weer een nieuwe rally ingezet kan worden, nu het enthousiasme onder invloed van ETF’s en de Bitcoin Halving groot is.

Pepe en Bonk Stijgen mee

Spectaculairder dan de groei van Dogecoin was de pump van Pepe deze week. De meme coin rondom een brutale kikker steeg de afgelopen zes maanden met maar liefst 348,1 procent! Momenteel (1maart) zit de token op een voorlopig hoogtepunt, rond 15:00 werd $0,000003768 aangetikt. Het zal spannend worden hoe de koers zich in de komende uren verder gaat ontwikkelen. Een groei lijkt zeker mogelijk te zijn, alhoewel de token vanaf het hoogtepunt moeite heeft gehad om zich te consolideren.

pepe grafiek 1
Pepe koers grafiek. Bron: Tradingview

Ook een eervolle vermelding voor Bonk is op z’n plaats. De token heeft sinds haar launch, nu iets meer dan een jaar geleden, de nodige ups-and-downs achter de rug. Het is nog niet zo lang geleden dat de vrolijke meme coin haar All Time High haalde ($0,0000349804 op 15 december), mede onder invloed van crypto airdrops. Waar de token sindsdien een dalende lijn laat zien, is ze nu weer helemaal terug.

bonk koers grafiek1
Bonk koers grafiek. Bron: Tradingview

Zoals op bovenstaande grafiek terug te lezen valt, is de token weer begonnen aan een indrukwekkende rally. De ATH van december komt steeds meer in zicht: over de afgelopen zeven dagen gezien is Bonk met bijna 100% gestegen.

Toch ligt er bij het investeren in deze token een zeker risico op de loer, namelijk dat investeerders die Bonk niet tijdens de vorige piek hebben verkocht nu alsnog hun winsten willen verzilveren. Het is daarom dus maar de vraag tot hoe ver deze meme crypto in waarde zal stijgen. Mogelijk zijn andere crypto’s op dit moment betere investeringen, zoals enkele kleinere meme coins met potentie om te groeien. Voorbeelden hiervan zijn Frog wif Hat, Smog en Scotty the AI. Wij stellen deze beste crypto graag aan je voor.

Frog wif Hat – meme coin met grote ambities

De nieuwe meme coin Frog wif Hat zorgt voor enthousiasme onder liefhebbers van meme crypto, die in de bijzondere DEX token de nodige potentie zien.

In haar design maakt Frog wif Hat (FWIH) gebruik van de nodige elementen uit de meme coin cultuur – zo lijkt de kikker behoorlijk op Pepe, maar dan met een baguette, een sigaret en een alpino-petje op zijn hoofd. In de marketing van de token wordt veelvuldig gebruik gemaakt van elementen uit de Franse cultuur, en wordt hier (zeer terecht) behoorlijk laatdunkend over gedaan.

https://twitter.com/Frogwifhat_coin/status/1762145834286936441

De token is een authentieke meme coin, maar wel een met een plan. Zo wil men er volop inzetten om deze ERC-20 token ook op het netwerk van Solana te plaatsen, middels een bridge. Dit moet zorgen voor een verdere stijging van de koers. Het doel is om uiteindelijk een market cap van $100 miljoen te halen – of zelfs nog meer.

Wie meer wil weten over de token, of gewoon lekker wil lachen om arrogante Fransen, kan het beste terecht op de officiële website van het project.

 

Smog – opvolger van Bonk?

Het organiseren van crypto airdrops was voor Bonk een slimme manier om de aandacht van investeerders te pakken te krijgen en flink te groeien. Nu lijkt een andere nieuwe token, Smog ($SMOG) zich klaar te maken om dit trucje te herhalen.

Zij maken zich klaar voor de grootste Solana airdrop aller tijden, waarvoor maar liefst 35 procent van het totale aantal tokens (1,4 miljard $SMOG) is gereserveerd. Mensen die deel willen nemen aan de airdrop kunnen tokens kopen en deze staken. Door op de website van de meme coin ‘questes’ te vervullen, kun je extra aidrop credits krijgen.

De mogelijkheid om gratis crypto te krijgen zal veel investeerders tot deze token aantrekken – ondertussen is ook al een bridge gemaakt tussen Solana en Ethereum – daarmee lijkt niets een verdere groei nog in de weg te staan.

 

Scotty – crypto meme met karakter

Volgens het team achter Scotty the AI, een nieuwe presale crypto, zijn de beste crypto investeringen meme coins met een helder nut en doel. Dit is dan ook precies waar zij op ogen met Scotty ($SCOTTY).

Dit meme project, omtrent een bijzonder waakzame Schotse terriër, wil met behulp van AI de blockchain veiliger maken. Scotty is namelijk in staat om een database aan te leggen met alle crypto-transacties, en kan verdachte transacties signaleren. Dit moet ervoor zorgen dat cowboys en criminelen minder ruimte krijgen, en de blockchain weer echt een ruimte van kleine, eerlijke handelaars wordt.

Met een eigen chatbot (Scotty Chat) en de steun van een community wil Scotty een meme coin met een grote toekomst worden.

Tokens kosten nu nog $0,0063 per stuk – na de exchange listing moet door een toenemend gebruik de koers van de token flink kunnen stijgen. In slechts korte tijd werd al meer dan $1,1 miljoen opgehaald voor dit project. Nu investeren kan dus lonend zijn.

Disclaimer: dit artikel bevat inzichten van onafhankelijke auteurs en maakt geen deel uit van de redactionele inhoud van BitcoinMagazine.nl. Dit is geen beleggingsadvies, doe uw eigen onderzoek.


The post DOGE, BONK & PEPE Pumpen, Beste Crypto Meme Voor Maart? appeared first on Bitcoinmagazine.nl.